Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den svenska trädgården : norr till söder
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113029610
Titel
Den svenska trädgården : norr till söder
Författare
Rosenholm, Dan
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
239 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
227 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
1364 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svenska trädgården är fantastisk. Sverige har på ett par decennier omvandlats till ett föregångsland med fängslande skapelser i snart sagt varje hörn. Följ med Dan och Ann-Christin Rosenholm på en unik resa från Lapplands skogsland till Skånes slätter.

Påhittighet och förmåga att tänka i egna banor präglar dagens svenska trädgård. Under det senaste decenniet har författarna rest kors och tvärs mellan våra mest fascinerande privata trädgårdar, nyskapande, annorlunda och unika. Alla är de utformade av enskilda individer efter eget huvud, från de mest kända landskapsarkitekterna till idérika och kunniga autodidakter.

I Lappländska Vuollerim hittar man en lummig radhusträdgård med rent engelska kvaliteter. Utanför Härnösand finns Sveriges maffigaste uterum i ett växthus som tillhört en plantskola. Den allra mest blommiga trädgården hör hemma i Västerås, väl i klass med vilken Chelsea-täppa som helst. Ett blottlagt berg har fått en huvudroll på Lidingö, där också en liten trädgård har blivit stor. I Småland har den italienska renässansen slagit rot, liksom den vildvuxna ängen med tiotusentals påskliljor. Njut av dem alla och många fler därtill.

Författarna berättar inspirerat om hur denna prakt kommit till, hur människorna bakom tänkt och vad du kan lära dig av dem. Bilderna är, som man kan förvänta sig av en av Sveriges ledande trädgårdsfotografer, i en klass för sig.