Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
God man och förvaltare : en handbok

God man och förvaltare : en handbok

Häftad bok. Studentlitteratur. 1 uppl. 2011. 226 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144058788
Titel
God man och förvaltare : en handbok
Författare
Daniel Sjöstedt - Peter Sporrstedt
Förlag
Studentlitteratur
Utgivningsår
2011
Omfång
226 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
379 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att vara god man eller förvaltare är ett förtroendeuppdrag som kräver engagemang, kunskap och erfarenhet. I denna bok med tillhörande webbutbildning går författarna utförligt igenom vilka regler som gäller för ditt uppdrag och vägleder dig i hur du hanterar de svårigheter som kan uppkomma.
De inledande kapitlen ger en teoretisk bakgrund och tar upp frågor om syftet med godmanskap och förvaltarskap, vem som kan få god man eller förvaltare, vad uppdraget omfattar och hur gränserna för din behörighet ser ut. Därefter redogör författarna för vad du bör tänka på när du inleder ditt uppdrag och guidar dig till lämpliga rutiner och arbetssätt.
Ett särskilt kapitel ägnas åt redovisningen till överförmyndaren samt den löpande bokföringen. Boken tar även upp speciella åtgärder som kan förekomma, t.ex. avveckling och försäljning av bostad samt deltagande i bouppteckning och arvskifte. Vidare behandlas etiska frågeställningar, socialtjänstens skyldigheter samt överförmyndarens roll. Avslutningsvis får du ta del av erfarenheter och råd från personer som haft uppdrag som gode män och förvaltare under många år.
Genom att läsa boken och gå igenom webbutbildningen kan du inhämta de kunskaper som krävs för ditt första uppdrag som god man. Om du redan är god man eller förvaltare fungerar boken som en handbok under dina uppdrag.
Webbutbildning ingår
När du köper boken får du samtidigt tillgång till en webbutbildning för gode män och förvaltare. Materialet består av interaktiva övningar, fördjupade teoretiska avsnitt, en genomgång av viktiga blanketter och mycket mer.