Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Danyels klassiker: 74 älskade recept med en twist

Danyels klassiker: 74 älskade recept med en twist

Inbunden bok. Norstedts. Första uppl. 2012. 158 sidor.

Mycket gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113037516
Titel
Danyels klassiker : 74 älskade recept med en twist
Författare
Couet, Danyel
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2012
Omfång
158 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
200 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
752 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Allt bra vilar på en klassisk grund, menar stjärnkocken Danyel Couet. Därför presenterar han här en rad klassiker - efter att ha satt sin egen personliga prägel på varje rätt. Boeuf bourguignon, gravad lax, osso buco och gratinerad chèvre känner de flesta av oss till, och med Danyel Couets proffsiga touch blir rätterna lättare, fräschare och ännu godare.

Boken är uppdelad i varma och kalla förrätter, huvud- och mellanrätter och desserter och bakverk. På det viset kan man sätta ihop en hel trerättersmeny om man har tid och lust, eller bara välja ett recept som passar just då. Till de flesta recepten finns också tips på ett vin som passar till.

När Danyel Couet komponerar maträtter tar han gärna vara på smakerna från det traditionella köket och gör om dem i nyare och fräschare stil. Som svenskfransk har han lärt sig både det franska och svenska köket, vilket förstås inte hindrar att han tar in härliga influenser från hela världen. Att sinnena får vara med när han lagar mat är viktigt: dofter, färger och smaker skapar tillsammans en rik helhet.

Viktigt är också att det är roligt att laga mat och det tycker Danyel Couet fortfarande, efter många år som krögare. David Loftus, som fotograferar den engelske kocken Jamie Olivers mat, har tagit de läckra matbilderna. Danyels klassiker gavs först ut i Frankrike, där heter den Je connais mes classiques.