Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ordning & kreativitet - I liv och vetenskap

Ordning & kreativitet - I liv och vetenskap

av

Häftad bok. David Bohm, F David Peat . 1990. 246 sidor.

Nyskick. Författarna visar hur en ny kreativ strömning skulle kunna lösa den förstening som idag får vetenskap och teknologi att göra mer skada än nytta. De efterlyser en betoning på idéer snarare än formler, på helhet snarare än fragment, på mening snarare än mekanik. Och de diskuterar en rad aktuella fenomen, som kaosteori, fraktaler, artificiell intelligens och paradigmskifte. För Bohm och Peat råder det inget tvivel om att vi måste frigöra kreativiteten - i liv och vetenskap - om vi ska kunna ta oss ur vår kris. Och de är övertygade om att det kommer att lyckas - om vi bara vågar. Absolut nyskick. (190516)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

7 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9173740896
Titel
Ordning & kreativitet – I liv och vetenskap
Författare
David Bohm - F. David Peat
Förlag
Bokförlaget Korpen
Utgivningsdatum
19900501
Omfång
246 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
150 x 215 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
415 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Författarna visar hur en ny kreativ strömning skulle kunna lösa den förstening som idag får vetenskap och teknologi att göra mer skada än nytta. De efterlyser en betoning på idéer snarare än formler, på helhet snarare än fragment, på mening snarare än mekanik. Och de diskuterar en rad aktuella fenomen, som kaosteori, fraktaler, artificiell intelligens och paradigmskifte. För Bohm och Peat råder det inget tvivel om att vi måste frigöra kreativiteten – i liv och vetenskap – om vi ska kunna ta oss ur vår kris. Och de är övertygade om att det kommer att lyckas – om vi bara vågar. David Bohm har sambarbetat med Oppenheimer och Einstein och är professor i teoretisk fysik vid University of London. Bland hans övriga böcker märks "Wholeness and the Implicate order". F. David Peat har tidigare publicerat bl.a. "Synchronicity, The Bridge between Matter and Mind".