Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Atlantis hemlighet : historiens största gåta på väg att lösas

Atlantis hemlighet : historiens största gåta på väg att lösas

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2006. 379 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113015230
Titel
Atlantis hemlighet : historiens största gåta på väg att lösas
Författare
Gibbins, David
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2006
Omfång
379 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
665 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Marinarkeologen David Gibbins debuterar med en rafflande äventyrsroman i bästa Indiana Jones-stil där gamla pergamentskrifter och symboler på en guldskiva visar vägen till det sjunkna Atlantis.

Vid utgrävningsplatsen ute i Nineveöknen, i skuggan av pyramiderna, trampar en kamel igenom taket på en gömd gravkammare. I graven finner Dr Hiebermeyer de 6000 år gamla kvarlevorna av en skrivare som verkade i Faraos tjänst. I handen håller den begravde ett pergament, där något står skrivet på den äldsta formen av grekiska. Det handlar om en kultplats som sjönk i havet för tusentals år sedan.
Samtidigt, i havet utanför Kretas kust, gör marinarkeologen Jack Howard ett sagolikt fynd: en skiva av guld från den tidigaste Minoiska kulturen med tecken och ett budskap till den som kan tyda det. Pergamentskriften och symbolerna på skivan ser ut att visa vägen mot det sjunkna Atlantis. Howard och hans team är dock inte ensamma om att bli varse den väg som de fantastiska fynden pekar ut. De skuggas av det bestyckade piratfartyget Vultura, som styrs av den internationelle terroristen Aslan, Lejonet från Kazachstan. Aslan vill lägga beslag på de oskattbara fynden för sin egen kamp. Kapplöpningen om Atlantis hemlighet kan börja. Det blir ett fantastisk äventyr i bästa Indiana Jones-stil, där många gåtor ur vår allra tidigaste historia sätts i nytt ljus och får nya skuggor.

David Gibbins har arbetat som undervattensarkeolog i hela sitt liv. Han har en PhD från Cambridge i marinarkeologi och har specialiserat sig på gamla skeppsvrak och undervattensstäder. Han har lett ett antal undervattensexpeditioner i Medelhavet. Det här är hans första roman.