Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Flickan i underjorden

Flickan i underjorden

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 363 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stämplat Läsexemplar

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100103233
Titel
Flickan i underjorden
Författare
David Grossman
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
363 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
159 x 224 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
722 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det ser ut att bli 16-årige Assafs värsta sommar hittills. Hans kära syster har gett sig av till USA, och hans bäste vän har blivit populärast i klassen och tjatar på Assaf att stöta på en klart hopplös flicka. Sommarjobbet i Jerusalems stadshus är vare sig krävande eller inspirerande – mest pappersskyfflande. Men plötsligt står Assaf inför en oväntad utmaning: en bortsprungen gul labrador ska återföras till sin okända ägare. Och när den hunden sätter fart gäller det att hålla hårt i kopplet.
 På andra sidan stan har den nysnaggade, viljestarka och musikbegåvade flickan Tamar tagit på sig en minst lika krävande uppgift: att rädda sin bror från den undre världen. Och förhoppningsvis hitta sin hund Dinka
 Tamars bror har råkat i händerna på en liga som lever på den till synes behjärtansvärda verksamheten att härbärgera hemlösa ungdomar. I själva verket skickas de ut som gatumusikanter för att dra in pengar till en brutal boss. Osympatiska gorillor länsar åhörarnas fickor under uppträdandena, säljer knark och ser till att ungdomarna inte rymmer.
 Medan Tamar förbereder ett underjordiskt gömställe som blir spelplats för både stor ångest och spirande kärlek, råkar Assaf på underliga vägar – med hundens hjälp - få tag i hennes ryggsäck och tjuvläser hennes dagböcker. Han blir förtrollad av det hon skriver och skyr inga ansträngningar för att hitta henne. Ett hoppingivande möte mellan två israeliska ungdomar med helt olika bakgrund väntar.