Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Single malt whisky : välj whisky efter smak och doft

Single malt whisky : välj whisky efter smak och doft

Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 240 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Med tillägnan

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151850092
Titel
Single malt whisky : välj whisky efter smak och doft
Författare
Wishart, David
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2008
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 295 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1054 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna grundbok för alla älskare av single malt whisky kommer nu i en helt omarbetad och utökad upplaga. Fakta har uppdaterats, och beskrivningarna har kompletterats med fler whiskysorter.
Här får man veta mer om det goda – från Aberfeldy till Tullibardine!

David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrande jargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.
Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.