Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mitt år som mördare
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186307776
Titel
Mitt år som mördare
Författare
Delius, Friedrich Christian
Förlag
Bokförlaget Tranan
Utgivningsår
2013
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
129 x 185 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
422 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En dag i december 1968 hör en ung litteraturstudent på radio att en nazistdomare till slut blivit frikänd i rätten. Radiorösten verkar tala direkt till studenten och redan under nyhetssändningen bestämmer han sig för att mörda domaren. Han har insett att detta är mannen som utverkade dödsdomen mot en av hans bästa vänners far, Georg Groscurth, som var Rudolf Hess livläkare och samtidigt verksam i motståndsrörelsen tillsammans med bland andra Robert Havemann. Groscurths änka hamnar efter 1945 mellan det kalla krigets fronter. Att en tidigare nazist kommer undan medan änkan till ett av dennes offer snärjs i en kedja av rättsskandaler uppmanar till hämnd. Utan hänsyn till studierna, till pacifistiska ideal eller sin flickvän sätter studenten steg för steg sin plan i verket.

Mitt år som mördare är en generationsroman som förenar självbiografisk fiktion med levande samtidshistoria. Friedrich Christian Delius tar upp kampen mot den farliga historieglömskan, och skriver med självinsikt om vad som kan bli konsekvenserna av att ideal förskjuts i rättvisans namn.

Friedrich Christian Delius föddes i Rom 1943, och växte upp i Hessen i västra Tyskland. Han debuterade redan i mitten av 1960-talet som poet, men har från och med 1980 framför allt ägnat sig åt romankonsten. År 2011 erhöll han Georg Büchner-priset, det mest prestigefyllda litterära priset inom det tyska språkområdet.

Bokförlaget Tranan har tidigare givit ut romanerna Söndagen då jag blev världsmästare (2006) och Porträtt av modern som ung (2009).