Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Almare Stäket : en plats, en borg, en gård

Almare Stäket : en plats, en borg, en gård

av

Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 2017. 187 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag saknas. Grönt klotband. Rikt ill. i färg. Foto: Ralf Turander. Ett par små fläckar på pärmens baksida, f.ö. mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789188435378
Titel
Almare Stäket : en plats, en borg, en gård
Författare
Dick Harrison - Lars Sjöberg - Irène Seth - Ursula Sjöberg - Ralf Turander
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Utgivningsdatum
20171101
Omfång
250 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 255 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om en plats, en borg och en gård som kan länkas till många historiska händelser i Sverige Få enskilda platser har betytt lika mycket för Sveriges historia som Almare Stäket. Dess historia - borgen, gården, ön, holmen och dess närmaste omgivningar - utgör ett fascinerande mellansvenskt mikrokosmos, vars förflutna avspeglar hela den färgstarka och växlingsrika historia som förknippas med termer som medeltid, Vasatid, stormaktstid och frihetstid, nyklassicism och också händelser under andra världskriget. Några av de hårdaste och bittraste väpnade uppgörelserna i det svenska förflutna har utkämpats här. I mångt och mycket präglade striderna om Almare Stäket den svenska rikshistorien i ett av dess mest avgörande skeden, mitt i skärningspunkten mellan medeltiden och tidigmodern tid. Det tar bara några minuter att förflytta sig mellan kulturellt värdefulla lämningar i och kring Stäksön, men den som unnar sig tid till detta får en ovanligt stor portion kunskap av nationell relevans. Att analysera Almare Stäket är som att vandra igenom en grundkurs i svensk historia, med huvudpersonerna och de tidstypiska projekten i förgrunden.