Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Främling på tåg : hur jag, med vissa avbrott, dagdrömde och rökte mig runt Amerika

Främling på tåg : hur jag, med vissa avbrott, dagdrömde och rökte mig runt Amerika

Nyskick. Till svenska av Meta Ottosson. Alfabeta, 2005. Förlagsband med skyddsomslag. 304 s. Förlagsny. ISBN 91-501-0349-0. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9150103490
Titel
Främling på tåg : hur jag, med vissa avbrott, dagdrömde och rökte mig runt Amerika
Författare
Jenny Diski
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2005
Omfång
304 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
552 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I sin förra bok På tunn is en resa till Antarktis beskrev Jenny Diski en långsam färd med båt till denna okända kontinent. Sin nya bok har hon givit undertiteln: Hur jag, med vissa avbrott, dagdrömde och rökte mig runt Amerika. Även här börjar hennes resa med en båtfärd, över Atlanten, som ger henne tid att fundera över varför hon inte istället gör sin resa hemma i soffan. Hon som helst vill vara ensam med sina tankar och inte alls är ute efter en upplevelse. Så kliver hon i land och möter, en smula avvaktande, en rad människor på sin resa. Människor fyllda av berättelser som väcker minnen hos henne själv och till sin förvåning ser hon ett välkänt landskap passera förbi och häpnar över hur mycket filmer och teve visat henne av detta land. Hon reser genom sitt barndoms Amerika, det land som var ett drömland, och genom dagens USA, som är något helt annat. Ingen kan som Jenny Diski skriva om en fysisk resa och samtidigt göra en inre resa som för läsaren blir en upplevelse av bådadera. Jenny Diski är född i London 1947. Numera bor hon i Cambridge. Hon har givit ut en rad romaner och är en välkänd litterär skribent. Hennes reseskildringar har hyllats och Främling på tåg har tilldelats Thomas Cook Travel Award 2003 och JR Ackerley Award for Biography, alltså ett pris för bästa reseskildring och ett för bästa biografi.