Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Seglingar i Adriatiska havet

Seglingar i Adriatiska havet

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2002. 240 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fotoillustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9151838486
Titel
Seglingar i Adriatiska havet
Författare
Ebbe Gustafsson
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2002
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 228 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
554 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kroatiens skärgård med sina 725 öar anses vara ett av världens vackraste och
intressantaste seglingsområden. Läsaren får följa Ebbe Gustafsson och hustrun Gunnel på deras färder från Dubrovnik i söder upp till Savudrija vid gränsen till Slovenien. Ofta seglar de, men många gånger utforskar de kusten och de större öarna också i bil.

Författaren nöjer sig inte med att bara beskriva de platser de besöker utan ger också ett perspektiv bakåt i historien för att ge en förklaring till händelser och utveckling i våra dagar. Samtidigt som han till exempel förälskat beskriver det sköna Dubrovnik, berättar han upprörd om den förödande artilleri- och granateld som staden utsattes för i december 1991 och som förstörde omistliga kulturvärden.

Läsaren får uppleva hur Dionysos från Syrakusa landar på ön Vis år 397 f.Kr. och grundar grekernas första koloni i Dalmatien, och på Korcula får den vinintresserade deltaga i en vinresa runt ön. På ön Drvenik hälsar Gunnel och Ebbe på hemma hos Nikola som lär dem hur man saltar sardiner, och på vackra grannön träffar de den finska konstnärinnan Häljä Tramuntana som där hämtar inspiration till sina målningar.

Färden går norrut bland öarna och längs fastlandet, där vi vandrar runt i tvåtusenåriga kulturstäder som Trogir, Split, Sibenik och Zadar. Naturupplevelser blandas med möten med människor och historiska återblickar.

I ett avslutande kapitel ger författaren värdefull information om hamnar och marinor, lagar och förordningar samt om navigation, väder och vindar. Seglingar i Adriatiska havet är en rik bok inte bara för seglaren utan också för den bilburne turisten som vill få kunskaper om ett fascinerande land.