Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mors och fars historia : roman

Mors och fars historia : roman

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokförlaget Forum 2007 (sv.originaluppl.), 169s. B/H=14x22. Vikt = 363g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden.). Nyskick.
ISBN: 9137129856

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137129856
Titel
Mors och fars historia
Författare
Edvard Hoem
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2007
Omfång
169 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
363 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Edvard Hoem har skrivit en roman om det som hans föräldrar aldrig pratade om, nämligen om hur det gick till när hans mor och hans far träffade varandra och om vad det var som ledde till att just de två slog följe genom livet.
 Edvard Hoems far var lekmannapredikant, och under krigsåren 1940–45 höll han mer än sjuhundra möten i det han kallade Dalarnas dal, Gudbrandsdalen. Hans mor var kokerska på ett sjukhem, och hon fick en dotter med en tysk soldat 1945.
 Ingen kunde väl ha trott att predikanten och kokerskan skulle finna varandra. 
 Mors och fars historia handlar om att livet ibland tar sin egen väg och att ingenting blir som vi först hade tänkt oss. Boken är en minnesbok som blir till en roman, där Edvard Hoem försöker överskrida det han har av dokumentation för att i diktens form återskapa föräldrarnas liv. 
 Historien om en predikant och en ung kvinna med ett förflutet är en historia om sorg och svek och nederlag, men först och främst om livsvilja och försoning. Den är ett minnesmärke över en annan tidsålder och ett annat land.
 För Mors och fars historia tilldelades Edvard Hoem Melsompriset – ett av de största litterära priserna i Norge – och romanen nominerades också till Nordiska rådets litteraturpris.

Edvard Hoem, född 1949, räknas som en Norges främsta författare och har sedan debuten 1969 varit verksam som romanförfattare, dramatiker, psalmdiktare och Shakespeareöversättare. Forum har tidigare gett ut hans romaner Kärlekens färjturer och Tiden med Fröken Julie.