Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kokkonst för livsnjutare

Kokkonst för livsnjutare

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 215 sidor.

Nära nyskick. Ett hörn minimalt tilltryckt. Födelsedagshälsning på försättsbladet. För övrigt helt i nyskick. Boken har fantastiska illustrationer. Här finns mat från världens alla hörn. En etikettskola finns också med. Den är riktigt rolig också!
En bok för alla matfantaster.
Hylla SR6

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789113061498
Titel
Kokkonst för livsnjutare
Författare
Blom, Edward
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2015
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Halvklotband
Mått
224 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1264 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta."

Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum.

Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten.

Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér. Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform!

Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".