Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huvudrätt, dessert
Inbundna böcker. Bokförlaget Semic. 2010. 77 sidor.
Pannkakor har människor lagat i alla tider – och i hela världen. Vi äter pannkakor till ärtsoppan på torsdagar och pannkakstårta med bär och vispgrädde på somrarna. Men det finns mycket mer pannkaksinspiration att hämta ute i världen. Vad sägs om ryska blinier, franska crêpes och galettes, amerikanska frukostpannkakor och mexikanska majspannkakor med kycklingstuvning? Med den här boken kan du resa runt i världen i ditt eget kök med din pannkakslagg – och du får också berättelsen om pannkakans historia, från de gamla romarna till idag och från Kina till Mexiko.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789155256272
- Titel
- Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huvudrätt, dessert
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska