Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skånska matmästare : : hälsningar från Malmö källarmästarklubb
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171338292
Titel
Skånska matmästare : : hälsningar från Malmö källarmästarklubb
Författare
Eja Nilsson
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2002
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
916 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De skånska krogarna har det väl beställt med alla de fina råvaror som förknippas med provinsen: nypotatis och tidiga Bjäregrönsaker, jordgubbar, äpplen, sill och annan fisk, kött från gårdsgrisar och charolais, småvilt, vildsvin och mycket annat.

Matskribenten Eja Nilsson har gjort en rundresa i Malmö med omnejd, träffat krögare och tecknat ner deras välsmakande recept. Många av krogarna som presenteras i Skånska Matmästare har gamla anor och en spännande historia, andra är unga och moderna. I boken berättar nestorn bland Malmös krögare, Lars Lendrop, om tiden då krogen var herrarnas domän och hur reglerna så småningom luckrades upp och det blev tillåtet för kvinnorna att med väninnor gå ut och äta "plockmat". Sten Broman har en given plats i avsnittet om Grand Hotel i Lund, där skapade han egna favoriträtter som t ex Bromans whiskyköttbullar. Det moderna representeras av t ex Mello Yello, det unga Malmös vattenhål vid idylliska Lilla Torg och Salt&Brygga, nyöppnad finkrog i fashionabla Västra Hamnen.

Skånska Matmästare är illustrerad med foton i färg och svart-vitt av Tine Guth Linse. Boken innehåller ett sextiotal recept men även krögarnas smarta tips för hemmamatlagaren.

Eja Nilsson är en flitig kokboksförfattare och välkänd matskribent som regelbundet medarbetar i Sydsvenskan.

Varsågoda och smaka på Malmö och Skåne - smaklig spis!