Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vilthantering med Thomas Ekberg : vildsvin

Vilthantering med Thomas Ekberg : vildsvin

Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2014. 89 sidor.

Nyskick. Förlagsny och oläst

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789175866482
Titel
Vilthantering med Thomas Ekberg : vildsvin
Författare
Ekeström, Peter
Förlag
Bokförlaget Settern
Utgivningsår
2014
Omfång
89 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
217 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
560 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vildsvin är vårt nya högvilt, en stor natur-resurs. Nya studier pekar på att den svenska vildsvinsstammen kommer att fortsätta växa i 30 år till. Allt fler jägare, allt längre norrut i landet, får det nygamla viltet till sina marker. Man räknar med att 100 000 vildsvin måste fällas varje säsong de närmaste åren för att hålla stammen i balans.

Ett ekologiskt producerat, nyttigt och dessutom gott viltkött. Problemet är att det saknas kunskap när det gäller hantering av vildsvinet efter skottet.

Thomas Ekberg är en av landets mest kända jägare. Efter 20 år framför kameran i jaktfilmer och teveproduktioner har han en svårslagen position som kändis i Jaktsverige. Vilket inte är så konstigt. Få kan matcha hans erfarenhet av jakt och vilt. För mig är jakten mer än upplevelsen i skogen, mer än kunskap om hur djuren rör sig och fungerar. Jag har sett mycket under mitt jägarliv och jag vet att det generellt saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Inte minst när det gäller vildsvin, säger Ekberg.

Det handlar alltså om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet.

Det är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg VILDSVIN. Den tredje boken i serien, där Thomas förklarar och visar hur man kan ta hand om vilt på ett sätt som verkligen fungerar i praktiken, som fungerar i en helt vanlig svensk jägares vardag. De övriga i serien heter Älg samt Rådjur & Dovvilt . Peter Ekeström, jaktjournalist och fotograf, har också han lång erfarenhet av jakten och viltet. Det är han som står för texter och bilder i böckerna. Självklart handlar det om instruktioner, tips och goda råd, men ovanpå det lättas praktisk kunskap upp av Peters bilder ur skogen, på vildsvin och vildsvinsjakt.