Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mälarmördaren : historien om ett brott

Mälarmördaren : historien om ett brott

Inbunden bok Bonnier. 1979. 243 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Lite snedläst. Ur wikipedia. "Den 17 maj 1900 begick Nordlund ett av de värsta dåden i svensk kriminalhistoria, nämligen massmordet på ångaren Prins Carl.[4] Han hade kvällen innan stigit på båten i Arboga och löst en biljett till Stockholm. Hans bagage bestod av kniv, pistol och ett antal hänglås, med vilka han ämnade låsa båtens maskinrum. Enligt den plan som skildras i boken Mälarmördaren : historien om ett brott (1979) så hade han för avsikt att råna så många som möjligt på båten och få med sig skeppskassan, varefter han skulle sätta eld på båten för att dölja sitt brott. Planen lyckades han emellertid inte genomföra, delvis på grund av att några på båten förmådde dra till sig uppmärksamhet från en annan mälarbåt, Köping.
Facit av hans handlingar blev ändå omfattande: Fem döda, åtta skadade och en sönderslagen båt. Bytet blev 845 kronor, stulna från kapten Rönngren (han fick dock inte tag på skeppskassan). När ångaren Köping närmade sig Prins Carl flydde Nordlund i livbåten, och lyckades obemärkt ro i land. Han skall ha köpt nya kläder i Eskilstuna och med en hårsmån klarat sig från att bli gripen av polisen där. Han hade ursprungligen planerat att ta sig till Köpenhamn via Göteborg. Han kom dock aldrig längre än till Skogstorps järnvägsstation där han greps av tre poliser. Vid gripandet skall Nordlund ha yttrat fraser som Detta var min hämnd på mänskligheten och Tur för er att jag inte kom med tåget, för då hade många fler dött.".Ekholm erhöll 1979 för Mälarmördaren Deckarakademins pris för årets bästa faktabok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100441171
Titel
Mälarmördaren : historien om ett brott
Författare
Ekholm, Jan Olof - Sperlings, Sven
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1979
Språk
Svenska
Baksidestext
Behandlar Filip Nordlund
H: pb