Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
B. Wahlström, 2005. Inbunden, skyddsomslag, 123s. 22x29cm, 896g. Rikt Färgillustread. Mycket fint skick. ISBN 9132332246.
Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i decennier ätit denna folkhemsklassiker.
Journalisten Ulf Elfving fick smak för smörgåstårta då han reste runt i landet på en radioturné. Hos de familjer han besökte blev han allt som oftast bjuden på denna rätt och i ett helt år levde han nästan på smörgåstårtor. Men i stället för att få nog kom han att fullkomligt älska dem.
Kocken Stefan Bjur har i den här boken antagit den roliga utmaningen att förädla och vidareutveckla den svenska nationalrätten till en rad fantasifulla skapelser. Här visar han hur smörgåstårtan kan varieras oerhört mycket, både till innehåll och form.
Bland mycket annat får vi recept på sillsmörgåstårta till midsommarfesten, hamburgertårta som barnen älskar, mager smörgåstårta för hälsomedvetna och snabbsmörgåstårta för stressade. Andra recept är influerade av det asiatiska köket, den gotländska sommaren, den stockholmska skärgården, danska smörrebröd och norrländska specialiteter. Alltsammans ackompanjeras av Ulf Elfvings roande anekdoter kring de olika smörgåstårtornas bakgrund.
Utöver smörgåstårtorna får vi också recept på härliga smörgåsar och kanapéer av de mest skiftande slag.
Foto: Pepe Nilsson
Form: Nicke Ericson
Stylist: Inger Nilsson
"Boken visar på ett nytänkande på ett varierat, modernt och nyttigt sätt med norrländska, italienska och thailändska smaktendenser." skriver Bibliotekstjänst.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9132332246
- Titel
- Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
- Författare
- Ulf Elfving - Stefan Bjur
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 288 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i decennier ätit denna folkhemsklassiker.
Journalisten Ulf Elfving fick smak för smörgåstårta då han reste runt i landet på en radioturné. Hos de familjer han besökte blev han allt som oftast bjuden på denna rätt och i ett helt år levde han nästan på smörgåstårtor. Men i stället för att få nog kom han att fullkomligt älska dem.
Kocken Stefan Bjur har i den här boken antagit den roliga utmaningen att förädla och vidareutveckla den svenska nationalrätten till en rad fantasifulla skapelser. Här visar han hur smörgåstårtan kan varieras oerhört mycket, både till innehåll och form.
Bland mycket annat får vi recept på sillsmörgåstårta till midsommarfesten, hamburgertårta som barnen älskar, mager smörgåstårta för hälsomedvetna och snabbsmörgåstårta för stressade. Andra recept är influerade av det asiatiska köket, den gotländska sommaren, den stockholmska skärgården, danska smörrebröd och norrländska specialiteter. Alltsammans ackompanjeras av Ulf Elfvings roande anekdoter kring de olika smörgåstårtornas bakgrund.
Utöver smörgåstårtorna får vi också recept på härliga smörgåsar och kanapéer av de mest skiftande slag.
Foto: Pepe Nilsson
Form: Nicke Ericson
Stylist: Inger Nilsson
"Boken visar på ett nytänkande på ett varierat, modernt och nyttigt sätt med norrländska, italienska och thailändska smaktendenser." skriver Bibliotekstjänst.