Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg

Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg

Inbunden bok Insidan Förlag. 1 uppl. 2013. 275 sidor.

Nära nyskick. Boken vänder sig till vårdgivare och behandlare som vill bli bättre på att samarbeta med sina patienter. Vikten av ett resursorienterat språk i vårdens möten betonas. Med särskilt fokus på bemötande av smärta och oro ges exempel från de flesta av vårdyrkena.

Studenter inom vårdens grundutbildningar samt redan yrkesverksamma kliniker, som möter patienter i primärvård, somatik, psykiatri, psykoterapi och omsorg, har glädje av boken.

Med ett medvetet resursaktiverande kommunikationssätt kan potentiellt smärtsamma behandlingar, inklusive tandvård och provtagning, liksom samtal med patienter och anhöriga i samband med svåra besked underlättas.

Kliniska vinjetter levandegör hur vårdgivare kan kommunicera så att samarbete och hälsa främjas. Flera av exemplen har hämtat inspiration och kunskap från anknytningsteori, systemteori och klinisk hypnos.

Citat ur BTJ häftepos 14117173.

"...Stora delar av innehållet är baserat på principer för hypnotisk kommunikation i syfte att nå människan på en djupare nivå.
I den teoretiska delen, med grund i humanistisk människosyn, fokuseras på resursorienterad och hälsofrämjande kommunikation. Den hypnoskompetens som många av författarna har ger ett medvetet språkligt bruk för att uppnå kliniska mål vid olika tillstånd. Metoden är värdefull vid psykosomatiska sjukdomar, kroniska smärttillstånd samt rädsla för smärtsamma behandlingar. Ett rikt antal fallbeskrivningar med metodförslag konkretiserar det kommunikativa samspelets hälsofrämjande effekt. Boken är ett värdefullt terapeutiskt komplement för studerande på universitetsutbildningar inom legitimationsgrundade yrken samt för yrkesverksamma kliniker."

Recensionen skriven av Margareta Fridstjerna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198020748
Titel
Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg
Författare
Elisabet Henriksson - Ulf Lafveskans - Josefina Hansen - Christina Lillieroth - Adam Löfving - Kristina Nilsson - Linda Nordh - Nils Norrsell - Björn Ogéus - Peder Olesgaard - Elisabeth Persdotter - Aida Plesan - Anne Sjögren
Förlag
Insidan Förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
275 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 230 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
605 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorgBoken vänder sig till vårdgivare och behandlare som vill bli bättre på att samarbeta med sina patienter. Vikten av ett resursorienterat språk i vårdens möten betonas. Med särskilt fokus på bemötande av smärta och oro ges exempel från de flesta av vårdyrkena.Studenter inom vårdens grundutbildningar samt redan yrkesverksamma kliniker, som möter patienter i primärvård, somatik, psykiatri, psykoterapi och omsorg, har glädje av boken.Med ett medvetet resursaktiverande kommunikationssätt kan potentiellt smärtsamma behandlingar, inklusive tandvård och provtagning, liksom samtal med patienter och anhöriga i samband med svåra besked underlättas.Kliniska vinjetter levandegör hur vårdgivare kan kommunicera så att samarbete och hälsa främjas. Flera av exemplen har hämtat inspiration och kunskap från anknytningsteori, systemteori och klinisk hypnos.Citat ur BTJ häftepos 14117173."...Stora delar av innehållet är baserat på principer för hypnotisk kommunikation i syfte att nå människan på en djupare nivå.
I den teoretiska delen, med grund i humanistisk människosyn, fokuseras på resursorienterad och hälsofrämjande kommunikation. Den hypnoskompetens som många av författarna har ger ett medvetet språkligt bruk för att uppnå kliniska mål vid olika tillstånd. Metoden är värdefull vid psykosomatiska sjukdomar, kroniska smärttillstånd samt rädsla för smärtsamma behandlingar. Ett rikt antal fallbeskrivningar med metodförslag konkretiserar det kommunikativa samspelets hälsofrämjande effekt. Boken är ett värdefullt terapeutiskt komplement för studerande på universitetsutbildningar inom legitimationsgrundade yrken samt för yrkesverksamma kliniker."Recensionen skriven av Margareta Fridstjerna.
Ytterligare redaktörer: Gerge, Anna
Ytterligare illustratörer: Macke Alström, Rosanne
Ytterligare designers: Granberg, Kjell
Ytterligare författare: Gerge, Anna
Ytterligare författare: Macke Alström, Rosanne
Ytterligare författare: Christiansen, Lars
Ytterligare författare: Draeger-Muenke, Reinhild
Ytterligare författare: Enqvist, Björn
Ytterligare författare: Finer, Basil
Ytterligare författare: Flortjärn, Elina
Ytterligare författare: Hammarlund, Claes-Otto
Ytterligare författare: Henriksson, Elisabet
Ytterligare författare: Lafveskans, Ulf
Ytterligare författare: Hansen, Josefina
Ytterligare författare: Lillieroth, Christina
Ytterligare författare: Löfving, Adam
Ytterligare författare: Nilsson, Kristina
Ytterligare författare: Nordh, Linda
Ytterligare författare: Norrsell, Nils
Ytterligare författare: Ogéus, Björn
Ytterligare författare: Olesgaard, Peder
Ytterligare författare: Persdotter, Elisabeth
Ytterligare författare: Plesan, Aida
Ytterligare författare: Sjögren, Anne