Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Röd Måne (1)

Röd Måne (1)

Ljudbok Earbooks. 1 uppl. 2013. 12 sidor.

Nära nyskick. MP3 14 tim 36 min TOMAS BOLME. Originalfodral saknas så MP3 skickas i ett nytt slimlinde fodral. Bilen visa bara hur ljudboken som MP3 kommer från ser ut.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174831382
Titel
Röd Måne
Författare
Elisabet Nemert
Förlag
Earbooks
Utgivningsår
2013
Omfång
12 sidor
Bandtyp
CD-skiva
Mått
130 x 135 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
292 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Extra MP3-CD medföljer!

Häxprocesser, kärlek och maktkamp i 1600-talets Sverige

Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet.

Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga. Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom har också kraft att framkalla det som är ont. Och straffet för trolldom är döden.

När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt. I Röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det av krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv.