Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Juridik för socialt arbete

Juridik för socialt arbete

Häftad bok. Gleerups Utbildning AB. 1 uppl. 2013. 238 sidor.

Nära nyskick. Ett fåtal mycket diskreta blyertsunderstrykningar och anteckningar finns i boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789140679413
Titel
Juridik för socialt arbete
Författare
Eneroth (red.), Elisabeth
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Utgivningsår
2012
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 228 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
430 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Socialtjänstens uppdrag är att främja människors ekonomiska och sociala trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhället. Som socialarbetare är det viktigt att man är förtrogen med de lagar som reglerar socialtjänsten, och kan använda juridiska kunskaper som verktyg i sitt arbete. Detta gäller både för de handläggare som ska pröva enskildas rätt till hjälp i sin roll som rättstillämpare och för de socialarbetare som av annan anledning kan behöva hjälpa enskilda att tillvarata sin rätt i kontakt med socialtjänsten.
 
Den här boken är en introduktion till juridik i socialt arbete för blivande socionomer. Utgångspunkten är socionomen som rättstillämpare i socialtjänstlagen (SoL), socialtjänstförordningen (SoF), lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), lagen (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) samt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Boken fokuserar på socialtjänstens allmänna och särskilda ansvar för vissa grupper. Syftet är att bidra med kunskap om de formella och materiella rättssäkerhetskrav som lagarna ställer vid beslutsfattande.
 
Författarna är jurister med gedigen erfarenhet av forskning och undervisning i socialrätt och offentlig rätt. Redaktör är Elisabeth Eneroth, jur. lic. i socialrätt och verksam som forskarstuderande vid Juridiska fakulteten, Lunds universitet. Övriga författare är Åsa Alfvengren, Umeå universitet; Therese Bäckman, Göteborgs universitet; Therése Fridström Montoya, Uppsala universitet; Pernilla Leviner, Stockholms universitet; Anna-Sara Lind, Uppsala universitet och Ann-Christine Petersson Hjelm, Linköpings universitet.