Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sticka

Sticka

Inbunden bok Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 121 sidor.

Nära nyskick. (Slut på förlaget.) Nyskick, men med rest av prislapp på omslaget och liten skada på ett hörn. Inlagan i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789153427636
Titel
Sticka
Författare
Elisabeth Norinder
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2007
Omfång
121 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
200 x 272 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
612 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken Sticka vill väcka stick- och skaparlust. Den är modern men ändå tidlös. Språket är enkelt och har ett personligt och engagerat tilltal. Det är en basbok som saknar pekpinnar men som har gott om lustfyllda knep och råd.

Projekten, eller modellerna, har valts för att tilltala både den ovana stickaren och den som vill ta upp stickandet igen. De är enkla grundmodeller som ger ett snabbt resultat. Projekten har även valts för att det ska vara lätt för den ovana stickaren att öva upp sin teknik. Det är dessutom enkelt för den kreative att variera slutresultatet av det som åstadkommits. Det kan räcka med att byta till en annan typ av garn, eller garnfärg, eller genom att applicera vackra pärlor på alstret.

Sticka består av tre delar: En kortare inledande del som vill väcka skaparlust och inspiration. En andra del som tar upp olika sticktekniker och som illustreras steg-för-steg. Den tredje och avslutande delen innehåller olika projekt med tillhörande mönster. Många, fina foton och en tilltalande formgivning förtydligar den pedagogiska ambitionen samt förstärker det läckra intrycket. Färgerna är noga utvalda och håller en genomtänkt linje.

Exempel på projekt som ingår i boken är: pulsvärmare (handledsvärmare), benvärmare, trekantssjal, halsduk, halvvantar, sockor, vantar, babyfilt, kuddar, väska, mössor, långväst, enkel tröja, smala sjalar, pocketboksfodral och sittunderlag.