Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Uppfostran utan gråt : om samspelet mellan barn och föräldrar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789151849966
Titel
Uppfostran utan gråt : om samspelet mellan barn och föräldrar
Författare
Elizabeth Pantley
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2008
Omfång
252 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 216 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
448 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att vara förälder är något av det roligaste – och svåraste – som finns. Med Elizabeth Pantleys Uppfostran utan gråt får man kunskapen som gör livet med barn både lättare och roligare.

Ibland kör man totalt fast i föräldrar-barn-relationen: ungen vill inte klä på sig på morgonen, skriker när man ska handla middagsmaten eller vägrar att borsta tänderna.
Elizabeth Pantley är föräldrautbildare och själv fyrabarnsmamma. På ett klokt och kunnigt sätt hjälper hon föräldrar genom familjelivets svårigheter. Myten om den perfekta föräldern avlivar hon snabbt, det är helt enkelt normalt att förlora tålamodet och skrika på sina barn ibland eller att barnet gör tvärtemot vad man säger, trots att man har en bra relation till barnet.
I boken ger hon tips och verktyg för hur man hanterar situationer som spårat ur och hur man undviker att hamna i långdragna vardagskonflikter. Ämnen som tas upp är bland andra: barns och föräldrars ilska; uppfostran och samarbete; utbrott; tårar och gnäll; rädsla; trötthet och överstimulans. För riktigt pressade föräldrar finns också avsnitt med problemlösning i tabellform.
Uppfostran utan gråt är full av handfasta, användbara råd, men lika viktig är författarens inställning att det inte går att vara perfekt som förälder, eller som hon själv skriver:
"Föräldrar som gör rätt sjuttio procent av tiden borde vara stolta över det de uträttar."