Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst

Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst

Förlagsny inbunden bok. Anarchos förlag. 1 uppl. 2021. 457 sidor.

Vad är det som driver en läkare att ensam söka efter orsakerna till de kroniska sjukdomarna, trots massivt ointresse från skolmedicinen? Varför vägrar det medicinska etablissemanget att pröva de resultat som denne läkare har kommit fram till? Är denne läkares forskningsrön så farliga att de till varje pris måste tystas?

Läkaren och forskaren Erik Enby har i 40 år mikroskoperat blod och i det påträffat okänd mikrobiologisk växt hos kroniskt sjuka människor. Detta går tvärtemot skol­medicinens fastslagna sanning, vilken fram till våra dagar har hävdat att blodet är sterilt hos både personer som känner sig friska och individer med kronisk sjukdom.

I sin forskning har han dessutom funnit ett klart samband mellan dessa mikrobiella fynd och sina patienters symptombilder, och på sin hemsida, www.enby.se, har han öppet redovisat sina resultat och bett företrädare för skolmedicinen att kontrollera dessa, något som de hittills har vägrat.

Dessa revolutionerande upptäckter har lett till att han har föreslagit att man ska skapa ett helt nytt och sammanfattande ämnesområde som ska förklara hur ett gott hälsotillstånd övergår till det så kallade sjukdomstillståndet. Detta nya område har han döpt till somatisk ekologi.

Om Erik Enby har rätt i sina slutsatser, kan ett nytt sjukdomsbegrepp, vilket gör gällande att sjukdomar ofta har samband med okänd mikrobiologisk växt, komma att ändra det medicinska synsättet. Mycket inom skol­medicinen i dag måste i så fall omprövas. Hur ska vi till exempel då ställa oss till blodtransfusioner?

Starka krafter har dock genom åren ständigt mot­arbetat Erik Enby och hans forskning, och det till den grad att han har förlorat sin läkarlegitimation.

I denna självbiografiska bok, som dessutom innehåller ett stort antal vetenskapliga artiklar skrivna av författaren, berättar en modig och envis läkare om sin livsresa och upptäcktsfärd, och även om den bitvis har varit mycket svår, har han aldrig tappat sin optimistiska livssyn eller sin humor, vilka båda genomsyrar hela boken.

Direkt från förlaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198334531
Titel
Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst
Författare
Enby, Erik
Förlag
Anarchos förlag
Utgivningsår
2021
Omfång
457 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 210 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
842 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad är det som driver en läkare att ensam söka efter orsakerna till de kroniska sjukdomarna, trots massivt ointresse från skolmedicinen? Varför vägrar det medicinska etablissemanget att pröva de resultat som denne läkare har kommit fram till? Är denne läkares forskningsrön så farliga att de till varje pris måste tystas? Läkaren och forskaren Erik Enby har i 40 år mikroskoperat blod och i det påträffat okänd mikrobiologisk växt hos kroniskt sjuka människor. Detta går tvärtemot skol­medicinens fastslagna sanning, vilken fram till våra dagar har hävdat att blodet är sterilt hos både personer som känner sig friska och individer med kronisk sjukdom. I sin forskning har han dessutom funnit ett klart samband mellan dessa mikrobiella fynd och sina patienters symptombilder, och på sin hemsida, www.enby.se, har han öppet redovisat sina resultat och bett företrädare för skolmedicinen att kontrollera dessa, något som de hittills har vägrat. Dessa revolutionerande upptäckter har lett till att han har föreslagit att man ska skapa ett helt nytt och sammanfattande ämnesområde som ska förklara hur ett gott hälsotillstånd övergår till det så kallade sjukdomstillståndet. Detta nya område har han döpt till somatisk ekologi. Om Erik Enby har rätt i sina slutsatser, kan ett nytt sjukdomsbegrepp, vilket gör gällande att sjukdomar ofta har samband med okänd mikrobiologisk växt, komma att ändra det medicinska synsättet. Mycket inom skol­medicinen i dag måste i så fall omprövas. Hur ska vi till exempel då ställa oss till blodtransfusioner? Starka krafter har dock genom åren ständigt mot­arbetat Erik Enby och hans forskning, och det till den grad att han har förlorat sin läkarlegitimation. I denna självbiografiska bok, som dessutom innehåller ett stort antal vetenskapliga artiklar skrivna av författaren, berättar en modig och envis läkare om sin livsresa och upptäcktsfärd, och även om den bitvis har varit mycket svår, har han aldrig tappat sin optimistiska livssyn eller sin humor, vilka båda genomsyrar hela boken.