Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tystnadens historia och andra essäer

Tystnadens historia och andra essäer

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stockholm,2003,Atlantis,271s, planscher i sv/v och färg, ppb.+so., ,Originalupplaga.,Mycket gott skick.,9174867660,Den lilla historien, om föremål, vanor och företeelser som blivit till självklarheter i vår vardag. Ledamot Svenska Akademin

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9174867660
Titel
Tystnadens historia och andra essäer
Författare
Peter Englund
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2003
Omfång
271 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 192 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
423 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I sina skildringar av världshistoriens omvälvande händelser har Peter Englund alltid haft inslag om den lilla människan och den så kallade lilla historien. Dess tysta gång och långsamma skiften kan ofta lämna större avtryck i våra liv än den stora historiens dramatik.
I Tystnadens historia och andra essäer ägnar han sig helt åt den lilla historien. Mycket handlar om föremål, vanor och företeelser som blivit till självklarheter i vår vardag, sådant vi aldrig reflekterar över men som likafullt har en bakgrund i det förflutna. Hit hör gemets, skruvmejselns, glasögonens, tandborstens, skyltfönstrets och hamburgarens historia.
Modets växlingar och olika tiders skönhetsideal ingår i kroppens historia. Den spanska tjurfäktningskulturen föder tankar kring dödens historia. Och världens första finansbubbla den handlar om hissnande spekulationer i tulpanlökar.
Det är roande och tankeväckande läsning i de mest silda ämnen Peter Englund bjuder på.