Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En självständig utåtriktad flicka

En självständig utåtriktad flicka

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2002. 305 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Namnteckning på försättsbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113010304
Titel
En självständig utåtriktad flicka
Författare
Eoin McNamee
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2002
Omfång
305 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 220 mm
Vikt
473 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En högt uppsatt jurists dotter mördas brutalt en novembernatt 1952 strax utanför Nordirlands huvudstad Belfast. En mördare grips och fälls, men än idag är det många som tvivlar på att han var den skyldige. Skakande skildring av en explosiv familj i samhällets översta skikt.

Belfast – en stad ärrad av kriget, men där striderna mellan de olika befolkningsgrupperna ännu inte brutit ut. Den trettonde november domineras tidningarna av en enda stor nyhet – mordet på lordkanslerns dotter Patricia Curran. Flickan var bara nitton år, men drogs med ett rykte om att vara lätt på foten. En ung engelsk soldat greps och dömdes till sluten psykiatrisk vård för mordet, men fallet omges fortfarande idag av många frågor och polisens roll har ifrågasatts. Varför undersöktes aldrig de spår som pekade mot Patricias egen familj? Fadern en högt uppsatt jurist, men spelberoende. Brodern, också han jurist, var hängivet religiös på gränsen till besatthet. Modern blev sinnesjuk efter mordet. Och det dystra och pampiga hus de bodde var något av ett traktens eget spökslott, ungefär som Manderley i Hitchkocks Rebecka.

Om detta har den irländske författaren Eoin McNamee skrivit en dokumentärroman på lyrisk prosa, som på samma gång är en skarp genomlysning av ett korrupt samhället, hypnotisk skräckromantik och nyskapande dokumentärroman.

Nominerad till Bookerpriset