Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Staden i den röda kappan

Staden i den röda kappan

Inbunden bok. Rámus Förlag. 1 uppl. 2010. 213 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inb med skyddsomslag, 213 sidor. Rámus förlag (Malmö, 2010). Översättning från turkiskan av Ulla Lundström.  Gott skick. Skyddsomslaget är lite slitet och har en gammal prislapp på baksidan. I övrigt är boken i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197840699
Titel
Staden i den röda kappan
Författare
Erdogan, Asli
Förlag
Rámus Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
213 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 200 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
420 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hon utbildade sig till partikelfysiker, nu är hon en av Turkiets ledande och mest kontroversiella författare. Efter den kritikerrosade Den Mirakulöse mandarinen är Asli Erdogan tillbaka på svenska med Staden i den röda kappan.

I Asli Erdogans andra roman på svenska, Staden i den röda kappan (övers. Ulla Lundström), är Rio de Janeiro lika mycket en karaktär som huvudpersonen Özgür. Det skitiga, farliga, dansande, våldsamma och tropiskt heta Rio där turkiska Özgür knappt lyckats överleva i två år. Hon skildrar livet och överlevnaden i staden, utanförskap och främlingskap inför såväl sin hemstad som nya stad, och inte minst inför kärleken. Nu har hon som enda mål att slutföra sin roman Staden i den röda kappan som växer fram som en roman i romanen medan Özgur mardrömslikt irrar runt i Rios favelas.

Staden i den röda kappan är ett starkt och intensivt kvinnoporträtt att läsa långsamt för att inte gå miste om Erdogans magiska prosa och bildvärld.

Asli Erdogan är född 1967 och bosatt i Istanbul. Erdogan har kommit att bli såväl ett av den unga samtida turkiska litteraturen främsta som mest kontroversiella namn. Efter att ha utbildat sig till, och arbetat som, partikelfysiker romandebuterade hon 1994; fyra år senare fick hon sitt stora genombrott med romanen Staden i den röda kappan.

Kritiker både i Turkiet och utomlands har hyllat Erdogans verk, hennes böcker har översatts till ett dussintal språk och hon har mottagit en rad priser, däribland Deutsche Welle Radios litteraturpris.

Erdogan har skrivit noveller, romaner samt essäer, krönikor och artiklar för dagstidningen Radikal och hon har även gjort sig känd som förkämpe för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet.

2008 introducerades hon på svenska med den mycket uppmärksammade romanen Den mirakulöse mandarinen (översättning Ulla Lundström med efterord av Ulf Peter Hallberg), om vilka kritiker bland annat skrev:

Det är en vacker roman, med en kompromisslös melankoli i både hållning och språkton som gärna balanserar på kanten till en sorts mondän postexpressionism. /Dan Jönsson, DN

Det är en värld utan nåd som skildras, ett existentiellt martyrium som förstärks av det glasklara, vackra språket./Erik Löfvendahl, SvD

Även om det övergripande dramat inte kan skiljas från det personliga är det inte framförallt i den samhälleliga dimensionen som Erdoğans styrka ligger, utan i den genomborrande blicken på den enskildes dilemma. Dessutom är det inte i första hand den geografiska exilen som plågar dessa karaktärer, de är utlänningar i själva verkligheten./Henrik Nilsson, Sydsvenskan