Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Brev till utlandet

Brev till utlandet

Pocketbok. Kartago Förlag. 1 uppl. 2006. 144 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189632493
Titel
Brev till utlandet
Författare
Eric Ericsson
Förlag
Kartago Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 178 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
116 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Eric Ericssons debut ”Brev till samhället” har blivit en humorklassiker – här fortsätter Eric Ericson skriva brev, men nu till hela världen! Han skriver till kyrkor i Texas och undrar om hans husdjur kan få tillstånd att gifta sig med varandra så att de kan föröka sig utan att synda. Banker i Egypten och Azerbadjan får märkliga brev där ”Cirkus Marxism”vill komma och uppträda i banken. Ambassader i London får överdådiga förslag om en kurdisk kulturvecka, som ingår i en EU-kampanj får minoriteter utanför Europa.
Eftersom breven är skrivna till företag och institutioner runt om i världen är den helt på engelska – både breven och deras svar.
Utdrag från förordet:
År 1899 prövade Nikola Tesla på att sända ut starka radiosignaler mot rymden från sitt laboratorium och han lyckades faktiskt fånga in okända signaler, samma signaler lyckades även Guglielmo Marconi fånga in några år senare. Men – man tror idag att det rörde sig om atmosfäriska störningar.
Sedan 1960 sänder vi ut mer organiserade radiovågor och har konstant ett radioteleskop igång som lyssnar av 8 miljoner kanaler samtidigt. Under dessa 40 år har man snappat upp en liten mängd signaler som måste ha kommit någonstans från vår galax centralare delar. Den märkligaste signalen registrerades den 15 augusti 1977, i radiobruset av ettor och nollor uppenbarade sig plötsligt en oförklarlig signal: 6EQUJ5, efter någon minut försvann signalen lika spårlöst som den dykt upp och man har inte lyckats hitta den igen. Var det Gud som ville gäcka oss människor lite, en minut på 40 år?
Precis på samma sätt har Eric Ericson skickat ut brev till jordens befolkning – han har postat drygt 6000 brev. Det är brev som i sina märkliga funderingar sticker ut i det allmänna mediabruset. Många gånger får han svar, trots att han ofta vänder på logiken och berör djupare frågor än vad det på ytan kan se ut som; han skriver att det är viktigt att inte ge dubbla budskap till djur, han undrar varför chokladtillverkaren har lagt ett spelkort i kartongen, han är oroad för att hans son röker corn flakes, han vill besöka centralbanken i Österrike med 19 mimdansare och de kommer på torsdag, han vänder sig till en tvålfabrikant i Kina som erbjudit sig att skapa en tvål som går att äta, han undrar om en frikyrka i Texas kan hjälp med att hans husdjur vill gifta sig med varandra.
Vi har samlat Eric Ericsons korrespondens till världen i denna bok – han har skrivit brev till alla världens länder. Boken är en uppföljare till hans tidigare succé ”Brev till samhället” från 2003 som riktade sig till svenska företag och institutioner. Eric Ericsson får ofta fantastiska svar på sina brev och ibland får han svar som leder vidare i kommunikationen mellan två världar – mellan två människor.