Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
SMAKER MAN MINNS
SMAKER MAN MINNS SMAKER MAN MINNS SMAKER MAN MINNS SMAKER MAN MINNS SMAKER MAN MINNS

SMAKER MAN MINNS

Inbunden bok. Tre stiftelser. 2008.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Format ca 23x27 cm. – Se fler bilder! ––

Äntligen en riktig kokbok för storkök, recept för 10 resp. 100 portioner.

Vår fullständiga övertygelse är att vi måste börja laga mat igen och inte bara värma upp maten. Ibland finns inte förutsättningarna för detta och då är det kanske där man ska börja, för förändringen måste börja med grunden.
• Vi vill därför ge tips och idéer på hur du kan förändra tillagningen och måltidsmiljön så att du får bort storkökskänslan på maten. I och med att du börjar laga dina krämer, göra egna färsbiffar och steka egna stekar så kommer yrkesstoltheten som ett brev på posten, den härliga känsla som gör det roligt att gå till jobbet och laga mat.
• På det tre äldreboendena, som drivs av Tre stiftelser, anstränger man sig för att tillreda och servera maten med omsorg.
• Med hjälp av köksmästaren Jonas Eriksson, som bland annat jobbat på Sjömagasinet och Operakällaren, har både tillagningen och måltidsmiljön förändrats. Livskvalitet med god mat och vacker dukning.
• Vi har tagit bort halvfabrikaten och lagar allt från grunden. Det ska vara riktiga morötter, grädde och handskuret kött.
Råvarorna behöver inte vara exklusiva – men de ska vara färska, säger Linda Martinsson, kostchef vid Tre Stiftelser som har skrivit kokboken tillsammans med Jonas Eriksson.
• Stor vikt läggs också på hur måltiderna serveras. God mat med trevlig gemenskap och vacker dukning är livskvalitet. – Måltiden är en helhet, inte bara något som kommer in på en tallrik. Därför är det viktigt att köks- och vårdpersonal jobbar mot samma mål. Det är två yrkesgrupper som vanligtvis inte brukar samarbeta, säger Linda Martinsson.
• Förhoppningen är att kokboken "Smaker man minns" ska inspirera andra äldreboenden att tänka i nya banor. Flera stjärnkockar har bidragit med recept, bland andra Stefan Karlsson (Fond), Pelle Danielsson (Hos Pelle) och Leif Mannerström (Sjömagasinet).
• Det är recept som vi använder till supéaftnar. Ansjovissnittar, kalvdans och ostar. Lättuggade små bitar med bra konsistens – men det är ingen som märker att det är mat som är anpassad för äldre, säger Linda Martinsson.

"Tre Stiftelser har fått många priser för sin kokkonst och visar nu fram glädjen att äta liksom glädjen att laga mat i boken "Smaker man minns". Lusten till god och vackert upplagd mat är sannolikt lika för alla människor, i det egna hemmet, på fina krogen och i ett äldreboende - kanske det sista intresse vi verkligen ägnar oss åt och lever för."

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163332555
Titel
Smaker man minns
Författare
Eriksson, Jonas - Martinsson, Linda - Yeh, Tomas
Förlag
Göteborg : Tre stiftelser
Utgivningsår
2008
Språk
Svenska