Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
NYTTIGA FETTER recept fakta kostråd
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789155254377
Titel
Nyttiga fetter : recept, fakta, kostråd
Författare
Eriksson, Kristina
Förlag
Bokförlaget Semic
Utgivningsår
2008
Omfång
111 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
216 x 237 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
552 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varje dag behöver vi få i oss en viss mängd fett. Faktum är att det är livsnödvändigt. Genom att välja rätt sorts fett kan vi påverka vår egen hälsa.De flesta av oss behöver minska på mängden mättat fett och istället öka det omättade. Omättat fett minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, och omega-3 är den fettsyra som man pratar mest om i det här sammanhanget. Äter man fisk tre gånger i veckan får man i sig den mängd omega-3 som behövs för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.Den här boken vill inspirera dig till att laga och äta mat med mycket omega-3 och andra nyttiga fetter. Den innehåller recept för alla dagens måltider både frukost, lunch och middag och inte minst härliga bakverk och desserter! Här finns pizza med ansjovis och kantareller, risonisallad med sardeller och spenat, lax med sechuanpeppar och massor av andra läckra recept med nötter, oliver, avokado och olika oljor. Här finns många kycklingrecept (kyckling innehåller mycket omättat fett) och flera vegetariska rätter.Idag finns det många nya oljor med nyttiga fetter, till exempel sesamolja, pumpakärnolja, tryffelolja och avokadoolja. I boken får du förslag på hur du kan använda dem i din matlagning så att de kommer till sin rätt.Boken inleds med ett förklarande kapitel om varför vi behöver äta fett, hur fettsyrorna påverkar vår kropp, vilka fetter vi bör minska på och hur vi ska äta för att må bra.