Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbildningen

Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbildningen

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2017. 237 sidor.

Nyskick. Kampen om texten kan användas av lärarutbildare och andra universitetslärare som vill hjälpa sina studenter i deras skrivande och till ett bra examensarbete. Den rymmer många erfarenheter och konkreta observationer. Den är inte en handbok i akademiskt skrivande, utan något annat och ovanligare: en bok som ger oss insyn i hur studenter och lärare arbetar och tänker i det dagliga slitet med vetenskapliga perspektiv, skiftande skrivuppgifter och till sist ett godkänt examensarbete.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144119304
Titel
Kampen om texten : examensarbetet i lärarutbildningen
Författare
Erixon, Per-Olof - Josephson, Olle
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2017
Omfång
237 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 222 mm
Vikt
350 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varje lärarutbildning ska avslutas med ett vetenskapligt examensarbete. Det är en svår uppgift för både lärarstudenter och lärarutbildare.
I forskningsprojektet Kampen om texten följdes lärarstudenters skrivande under flera terminer fram till examensarbetet. Vid fyra lärosäten, tre svenska och ett norskt, intervjuades studenter och lärare kontinuerligt, uppsatser och inlämningsuppgifter analyserades och seminarier dokumenterades.
Resultaten redovisas i denna bok. Läsaren får först i fyra fallstudier möta studenter och lärare, till exempel den sökande Helen, den handlingskraftiga Lotta, Robin som skriver precis som lärarna anvisar, och lärarna Otto och Hege som från starten präglar sina studenter för hela utbildningen.
Därefter ägnas fyra kapitel åt centrala teman: institutionernas roll, lärandebanorna och den professionella identiteten, textnormerna samt studenternas tänkande och föreställningar om skrivandet.

Kampen om texten kan användas av lärarutbildare och andra universitetslärare som vill hjälpa sina studenter i deras skrivande och till ett bra examensarbete. Den rymmer många erfarenheter och konkreta observationer av hur framgångsrikt – och ibland mindre framgångsrikt – arbete med studenters skrivande kan organiseras och utföras. Den är inte en handbok i akademiskt skrivande, utan något annat och ovanligare: en bok som ger oss insyn i hur studenter och lärare arbetar och tänker i det dagliga slitet med vetenskapliga perspektiv, skiftande skrivuppgifter och till sist ett godkänt examensarbete.