Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Monsterbiff till middag? [fusket och snusket med vårt älskade kött]

Monsterbiff till middag? [fusket och snusket med vårt älskade kött]

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Wahlström & Widstrand. 2010. 297 s. 13 x 21cm. Omslaget har kantslitage.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789146220329
Titel
Monsterbiff till middag? : fusket och snusket med vårt älskade kött
Författare
Esping, Torbjörn
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2010
Omfång
297 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
133 x 211 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
412 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Monsterbiff till middag? är en reportagebok om vårt älskade kött. Om köttindustrins moraliska förfall i jakten på lönsamhet och om hur den svenska köttkontrollen och det svenska djurskyddet, världens finaste, bara är en fasad som döljer hur uppfödare och slaktare snuskar och fuskar.De grävande reportrarna Torbjörn och Ylva Esping avslöjar köttbranschens största hemligheter. Varför vi aldrig kan få kravmärkt kalkonkött i Sverige. Hur mjölkkorna i bregottfabriken har det. Hur monsterrasen belgisk blå i smyg etablerat sig i Sverige. Uppfödaren Roger Nilsson berättar för första gången öppenhjärtigt om hur han bröt mot alla lagar för att ta rasen till Sverige. Monsterbiff till middag? ställer också svåra frågor till oss konsumenter: Måste vi verkligen ställa upp på dagens hårda lantbruk? Om djuruppfödningen är för extrem, vad är lösningen? Vad kan vi göra för att ta makten från bönder och slaktare, och få ett kött som vi kan äta med gott samvete?