Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kök i Hanoi: Mat från Vietnam

Kök i Hanoi: Mat från Vietnam

Inbunden bok. Prisma. Första uppl. 2008. 158 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband med skyddsomslag. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151849614
Titel
Kök i Hanoi : mat från Vietnam
Författare
Ewers, Annelie
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2008
Omfång
158 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
199 x 234 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
648 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kök i Hanoi bjuder på smal och hälsosam mat med mycket grönt för den som vill laga snabbt, enkelt, vackert och gott.

Gnistrande vita kålhuvuden, ljust lila auberginer, gröngula stjärnfrukter, morötter, rättika, blomkål, krispiga salladslökar, doftande ananas och bittersöt pomelo. Ris och nudlar i flätade korgar, berg av citrongräs, chili, vitlök, färsk ingefära och lime. Gröna peppriga blad i stora knippen, rykande soppgrytor och dofter av nygrillat från restaurangerna som ockuperar många av trottoarerna.
Hanoi är ett kök och maten finns överallt. På de smattrande motorcyklarna fraktas allt från grönsaker och frukt till levande kor och grisar, eller familjer om fem som transporterar en jättegryta med kvällsmaten fastklämd mellan förarens ben. Gatans kulinariska teater är öppen för alla, från tidigaste morgon till sen kväll – de myllrande marknaderna, trottoarköken, hål-i-väggen-restaurangerna, de väderbitna kvinnorna som säljer sina frasiga baguetter vid Hoan Kiemsjön i hjärtat av Hanoi.
Boken inleds med en introduktion till den vietnamesiska matkulturen och dess traditioner. Sedan följer recept på vårrullar och dipsåser, Pho och andra soppor, sallader, grönsaksrätter, fisk och skaldjur, biff, fläsk och fågel. Allt rikt illustrerat med bilder av staden, maten och stämningen.
Kök i Hanoi innehåller utöver recept också grundmetoder för tillagning av grönsaker, fisk och kött som sedan kan användas och utvecklas i ditt eget vietnamesiska kök. Boken avslutas med en initierad restaurangguide till Hanoi för den som vill uppleva maten på plats!