Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bilal - På slavrutten till Europa

Bilal - På slavrutten till Europa

Häftad bok. Celanders. 2013. 543 sidor.

Nyskick. Bilal är berättelsen om den italienske journalisten Fabrizio Gattis resa under antaget namn för att med egna ögon möta de människor som är beredda att riskera allt för chansen till ett nytt liv i Europa. Resan börjar i Dakar i Senegal och fortsätter genom Mali och Niger upp mot gränsen till Libyen. Resan görs i överlastade lastbilar genom Saharaöknen där ett motorhaveri kan resultera i döden. Bilal är även den identitet som irakkurdisk flykting som författaren använder under sin resa. Genom att sätta sig själv i de illegala flyktingarnas, klandestinernas situation försöker författaren se Eurpa genom deras ögon. Bilal är en oavbrutet fängslande skildring av en dramatisk resa, men det är inte författaren och hans strapatser som står i centrum för berättelsen utan människorna han möter längs vägen: Daniel, Joseph, Khaled, James, Billy och deras vänner.
Författaren är särskilt intresserad av vad det är som driver människor att lämna sin familj och sitt land och våga allt, det beslut som utgör vattendelaren mellan innan och efteråt. Genom skildringarna av de människor Bilal möter på sin resa växer boken till en skildring av en av vår tids största folkvandringar strömmen av desperata människor som försöker ta sig in i fästning Europa.
Danskt band.Rikt fotoillustrerad i färg.Format 21,5x14,2x4 cm.Språk: Svenska.Nyskick.(210817)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197941396
Titel
Bilal : på slavrutten till Europa
Författare
Gatti, Fabrizio
Förlag
Celanders förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
543 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
700 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bilal är berättelsen om den italienske journalisten Fabrizio Gattis resa under antaget namn för att med egna ögon möta de människor som är beredda att riskera allt för chansen till ett nytt liv i Europa. Resan börjar i Dakar i Senegal och fortsätter genom Mali och Niger upp mot gränsen till Libyen. Resan görs i överlastade lastbilar genom Saharaöknen där ett motorhaveri kan resultera i döden.

Bilal är även den identitet som irakkurdisk flykting som författaren använder under sin resa. Genom att sätta sig själv i de illegala flyktingarnas – klandestinernas – situation försöker författaren se Eurpa genom deras ögon.

Bilal är en oavbrutet fängslande skildring av en dramatisk resa, men det är inte författaren och hans strapatser som står i centrum för berättelsen utan människorna han möter längs vägen: Daniel, Joseph, Khaled, James, Billy och deras vänner. Författaren är särskilt intresserad av vad det är som driver människor att lämna sin familj och sitt land och våga allt, det beslut som utgör ”vattendelaren mellan innan och efteråt”. Genom skildringarna av de människor Bilal möter på sin resa växer boken till en skildring av en av vår tids största folkvandringar – strömmen av desperata människor som försöker ta sig in i ”fästning Europa”.

Fabrizio Gatti är en erfaren reporter på den italienska tidskriften L’Espresso. Hans främsta arbetsmetod är att under antagen identitet ta sig in i de miljöer han vill skildra. Han har bland annat fått pris för sitt avslöjande reportage om hur invandrare utnyttjas inom jordbruket i södra Italien.

Ytterligare medarbetare:
Författare: Gatti, Fabrizio
Översättare: Zetterström, Margareta