Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
På tal om mångfald

På tal om mångfald

Natur och kultur, 2004 Limhft. 191s. 22x13cm, 309g. Mycket fint skick. ISBN 9127099172.
Vad betyder mångfald? Är det att det finns ett antal personer med mörk hy på en arbetsplats eller i en skola? Eller är det andra inre egenskaper som kulturell och social variation begreppet handlar om? Är ökad mångfald i arbetslivet ett självklart mål? Vad händer med de människor som tvingas in i en mångfaldsdiskussion utan att ha redskap att diskutera frågorna?

Leili Falsafi diskuterar mångfald i arbetslivet ur ett individualistiskt perspektiv. Huvudpoängen är att vi måste utsätta det välmenande men otydliga begreppet mångfald för en kritisk granskning. Mångfald är nödvändigt i ett samhälle som förändras men måste bygga på individuella förutsättningar.

På tal om mångfald debatterar mångfaldsfrågorna på ett lättillgängligt och systematiskt sätt. Den är särskilt användbar för personalutbildningar på olika nivåer i företag och offentliga organisationer samt för kurser i personaladministration.

Leili Falsafi är leg. psykolog och arbetar som organisationskonsult. Hon har även studerat tillämpningen av mångfaldsstrategier i internationella organisationer i England. Leili Falsafi är född i Iran.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127099172
Titel
På tal om mångfald
Författare
L Falsafi
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
1 x 220 mm Ryggbredd 133 mm
Vikt
301 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad betyder ordet mångfald för dig? Är det att det finns x antal personer med mörk hy på en arbetsplats eller i en skola? Eller är det andra inre egenskaper som kulturell och social variation begreppet handlar om? Är det helt självklart att det är självklart att målet ska vara ökad mångfald i arbetslivet? Vad händer med människor som tvingas in i en mångfaldsdiskussion utan att ha redskap för att diskutera frågorna? Leili Falsafi diskuterar begreppet mångfald utifrån en rad olika infallsvinklar. I grunden har hon ett individualistiskt perspektiv på mångfald i arbetslivet. Huvudtesen är att vi måste utsätta det nuvarande, välmenande men otydliga mångfaldsbegreppet för en kritisk granskning. Mångfald i arbetslivet är nödvändigt i ett samhälle som förändras men måste bygga på individuella förutsättningar. Arbetslivet är en särskilt viktig samhällsarena eftersom vi oftast inte kan välja våra arbetskamrater. På tal om mångfald är en debattbok, men skriven på ett lättillgängligt och systematiskt sätt för att kunna användas inom personalutbildningar på olika nivåer i företag och offentliga organisationer samt för kurser i personaladministration.