Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Vem hör mina tårar

Vem hör mina tårar

Inbunden bok Bra Böcker. 2000. 445 s. Inbunden. 23,4x16cm.

Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Det står ett namn i. Frakt 48 kr.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9171334998
Titel
Vem hör mina tårar
Författare
Fauziya Kassindja
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2000
Omfång
445 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 227 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
712 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna sanna berättelse om förföljelse, vänskap och seger skildar två ovanliga kvinnors kamp. Den ena, Fauziya Kassindja,flydde från sitt afrikanska hemland för att undgå könsstympning och hamnade i fängelse. Den andra, Layli Miller Bashir, en energisk ung juridikstuderande, kämpade med all kraft för att få Fauziya fri.
Inledningsvis får vi en livfull skildring av Fauziyas barndom i Togo och livet i hennes hemland. Vid sjutton års ålder tvingades hon gifta sig med en man hon knappt kände, och hon fick bereda sig på att undergå könsstympning. Men hennes syster hjälpte henne att fly, först till Tyskland, sedan till USA. Istället för att få asyl fängslades hon och blev i sexton månader inlåst i amerikanska interneringsanstalter. När Fauziya envisades med att utöva sin muslimska tro kolliderade togolesiska och amerikanska sedvänjor.

Efter en seg kamp beviljas Fauziya äntligen asyl tack vare Layli Miller Bashirs engagemang och en helhjärtad insats av föreståndaren för Human Rights Clinic. Beslutet om asyl var historiskt och ingav hopp hos många som söker asyl för befarad könsstympning. Kongressen stiftade 1996 en lag där könsstympning förklaras olaglig, säkerligen en följd av Fauziyas kamp.

Fauziyas berättelse om sin mardrömslika tillvaro i olika amerikanska fängelser handlar om tro och frihetsbegär, mod och handlingskraft, hopp och besvikelse. Det är en gripande skildring som länge dröjer sig kvar i minnet.