Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kurs i allmän lingvistik

Kurs i allmän lingvistik

Häftad bok Arkiv förlag/A-Z förlag. 2015. 278 sidor.

Nyskick. Förlagsny i serien Arkiv moderna klassiker. Originaltitel: Cours de linguistique générale. Översättning: Anders Lövqvist

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789179242671
Titel
Kurs i allmän lingvistik
Författare
Ferdinand de Saussure
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
278 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
131 x 201 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
306 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ferdinand de Saussures Kurs i allmän lingvistik är en av 1900-talets mest inflytelserika vetenskapliga böcker. Den gavs ut av några kollegor till Saussure vid universitetet i Genève på grundval av anteckningar som hans studenter hade fört. Saussure betraktas allmänt som en av grundarna till 1900-talets lingvistik. Hans bok var en viktig inspiration när språkvetenskapen i början på seklet breddade sin domän från det historiska studiet av språken i deras släktsammanhang till att också omfatta ett mer teoretiskt och systematiskt närmande till språkets uppbyggnad. Kurs i allmän lingvistik har fått ett enormt inflytande också långt utöver lingvistikens område. Den lade grunden för hela den strukturalistiska strömningen, som format så mycket av vår moderna vetenskap. Litteraturvetare som Roland Barthes, psykoanalytiker som Jacques Lacan, och inte minst antropologen Claude Lévi-Strauss påverkades starkt av Saussures arbete. För Saussure var språkvetenskapen bara en del av semiologin, som numera under namnet semiotik blivit en viktig vetenskap i stora delar av världen, också i Sverige. Semiotiken studerar alla slags betydelser, till exempel gester, bilder och berättelsestrukturer. I ett nyskrivet förord ger professorn i semiotik Göran Sonesson en utförlig beskrivning av Saussures betydelse för språkvetenskapen och den moderna semiotiken.