Medelhavsköket - Läckra recept från Medelhavet
Inbunden bok.
Nyskick. Prisma. 2006. Inbunden. Den så kallade medelhavsmaten är rik på färska grönsaker, fisk, olja och baljväxter. Det som är gemensamt för all medelhavsmat är olivoljan. Nästan all mat innehåller olivolja men är fattig på smör och grädde. Smör och grädde används sällan och aldrig men det gör däremot ost av alla slag. Ost och frukt är en ständig gäst som avrundning av maten. En anna sak som medelhavsmaten är måttfull med är nötkött. Serveras det så är det i små bitar och långt mellan gångerna. Däremot finns fågel och fårkött rätt ofta med i recepten även om jag inte hittade något recept på får i den här boken men mycket fågel och fisk.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151846284
- Titel
- Medelhavsköket : ljuvliga recept från värmen
- Författare
- Clare Ferguson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 233 x 242 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsmat är allas favorit! Denna oemotståndliga receptsamling bjuder på pasta och pizza från Italien, ljuvlig bouillabaisse från södra Frankrike, saffransdoftande spansk paella. Här finns maten vi lärt oss att älska på våra resor, och som samtidigt är nyttig och hälsosam. Förutom de läckra för- och huvudrätterna finns också gott om sallad och grönt, och naturligvis avslutas måltiden med någon av de lockande söta bakverken från Grekland.
Boken utkom i originalupplaga 2005, och kommer nu i kartonnage.