Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Två nötcreme och en moviebox : hisnande generaliseringar om vår uppväxt i DDR-Sverige

Två nötcreme och en moviebox : hisnande generaliseringar om vår uppväxt i DDR-Sverige

Pocketbok Bonnier Fakta. 2004. 285 sidor.

Gott skick. , tillskrift på titelbladet. ISBN 9185015318. Den 1 juli 1993 går ett land (Sverige) och en generation (70-talisterna) in i vuxendomen. Filip Hammar (1975) och Fredrik Wikingsson (1973) berättar om vägen dit, i en ringlande backspegelsfärd genom 80-talets ouppkopplade Sverige.En humoristisk tillbakablick på ett Sverige som i dag känns uråldrigt, sett genom ögonen på två 70-talister som hävdar att deras uppväxt sammanföll med övergången från ett slags DDR-land till något mer världsvant.
Nostalgiskt skimrande anekdoter om "bortkomna Stenmarksfarsor", Anslagstavlan! Stencilerna! Lacoste-hysterin! OÄ! Morsorna med spänningshuvudvärk! Den latent kåta stämningen på föräldramötena! Du förstår.

Berättelsen om den sista generationen som reste på språkresa med resecheckar från Thomas Cook, grupprunkningsstunder efter gympan, "Rör inte min kompis"-knappar och Luciavakor blandas med subjektiva teorier om varför 70-talisterna blev som de blev. Boken riktar sig precis lika mycket till de tilltufsade 70-talisterna som till deras föräldrar, som här får en unik inblick i vad som egentligen pågick i deras avkommors medvetanden när hela familjen satt andäktig framför Razzel på lördagskvällarna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9185015318
Titel
Två nötcreme och en moviebox : hisnande generaliseringar om vår uppväxt i DDR-Sverige
Författare
Filip Hammar - Fredrik Wikingsson
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2004
Omfång
285 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 160 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
139 g
Språk
Svenska
Baksidestext

Steve från Beverly Hills skriver förord i Fredrik och Filips succébok
Två nötcreme och en moviebox blev en stor succé när den kom i höstas. Nu är den tillbaka i pocket med ett förord av Ian Ziering, som spelade Steve Sanders i tv-serien Beverly Hills.
Du minns "DDR-Sverige"? Televerket-Sverige? Ett Sverige där det blinkade uppe i tv:ns högra hörn när ett nytt program började i "den andra kanalen"?
Två nötcreme och en moviebox är en humoristisk tillbakablick över ett Sverige som i dag känns uråldrigt, sett genom ögonen på två 70-talister som hävdar att deras uppväxt sammanföll med övergången från ett slags DDR-land till något mer världsvant.
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar ger oss nostalgiskt skimrande anekdoter, funderingar och iakttagelser om allt möjligt; den förmodat kåta stämningen på föräldramötena, de hemliga grupprunkningsstunderna efter gympan, den första fyllan på turbojäst vin, förhoppningen att ens tätort skulle nämnas i tv (vilket var troligast i samband med tv-pejling) och föräldrarnas betydelse för statusen bland kompisarna.
Boken riktar sig precis lika mycket till de tilltufsade 70-talisterna som till deras föräldrar, som här får en unik inblick i vad som egentligen pågick i deras avkommors medvetanden när hela familjen satt andäktig framför Razzel på lördagskvällarna.