Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bröderna Karamazov : roman i fyra delar med en epilog

Bröderna Karamazov : roman i fyra delar med en epilog

Inbunden bok Wahlström & Widstrand. 1997. 843 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Något gulnat boksnitt och några mycket små hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i nyskick. Nära presentskick Översättning av Staffan Dahl. "Bröderna Karamazov" anses vara höjdpunkten i Dostojevskijs författarskap. Den omfattande romanen kom ut 1880. Den berättar om skuld och försoning och om en skuldfri mänsklighet. Liksom i "Brott och straff" har författaren valt att använda sig av en kriminalhistoria. Den väldiga romanen får sin täthet och struktur av det faktum att alla huvudpersoner tillhör samma familj: en far och hans söner. Samtidigt som de är allmängiltiga - var och en förkroppsligar en idé om människan - har de liv och individualitet som levande och nyanserade personer i sin tid och sin miljö. Värderingarna i romanen bygger på den kristna mystikens grund.

FJODOR DOSTOJEVSKIJ [1821-1881] är mästaren från S:t Petersburg, en av de främsta romanförfattarna genom tiderna. Hans största titlar är Brott & straff [1866], Idioten [1869] och Bröderna Karamazov [1880].

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9146172289
Titel
Bröderna Karamazov
Författare
Fjodor Dostojevskij
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1997
Omfång
843 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Bröderna Karamazov anses vara höjdpunkten i Dostojevskijs författarskap. Den omfattande romanen kom ut 1880. Den berättar om skuld och försoning och om en skuldfri mänsklighet. Värderingarna i romanen bygger på den kristna mystikens grund. Dostojevskijs inflytande på 1900-talets europeiska litteratur är mycket stort.