Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Madame Bovary : Landsortsseder

Madame Bovary : Landsortsseder

Inbunden bok

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Albert Bonniers Förlag | 2012 | Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) | 367 s. | 9789100125738 | | Originaltitel: Madame Bovary | Översättare: Bodegård, Anders | Språk: Svenska ------ Mer info: I en liten ort utanför Rouen bor läkaren Charles Bovary med sin hustru. Emma finner sin respektable make tråkig och dagdrömmer om ett romantiskt lyxliv. Hon bryts till slut ner av solkiga kärleksaffärer. Boken räknas till de klassiska mästerverken. Förf. beskriver skeendet utan att kommentera eller döma. När romanen först publicerades i Frankrike åtalades den för osedlighet, men friades. Denna nyöversättning bygger på källkritiska utgåvor. Förord av Sara Danius Gustave Flaubert (1821-1880) debuterade och fick sitt litterära genombrott med Madame Bovary. Romanen börjande publiceras i en tidskrift 1856 och kom ut i bokform året därpå. Flaubert är en av den franska realismens främsta representanter. I Madame Bovary skildrar han skickligt den vanliga människan i en vardaglig miljö, utan att romantisera och idealisera. Med nästan kirurgisk skicklighet dissekerar han Emma Bovary, men han tar inte moraliskt avstånd från henne, en attityd som förargade många av hans samtida.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100125738
Titel
Madame Bovary
Författare
Gustave Flaubert
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
367 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 220 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
543 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gustave Flauberts Madame Bovary är den ultimata boken om läsning. I berättelsen om Emma Bovarys äktenskap, upprepade otrohet, romanläsning, romantiska drömmar och slutliga tragedi ryms både läsningens himmel och helvete. Läsningen som flykt, som dröm, som bättre version av verkligheten.Flauberts klassiker, som när den först publicerades i Frankrike 1865 åtalades för osedlighet, men friades, ges nu ut i ny översättning av Anders Bodegård och med ett nyskrivet förord av Sara Danius. Anders Bodegård måste ha haft roligt när han arbetade med Madame Bovary. Även den som tvingas lita till sin skolfranska brukar njuta när han eller hon läser Flaubert på originalspråket. Att översätta ett av den franska litteraturens fräschaste och mest inspirerande verk till modern svenska är självklart ett drömprojekt. Här har det resulterat i den mest utsökta prosa.Ulrika Kärnborg, Aftonbladet