Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Urban Odling, Tak Terras & balkong

Urban Odling, Tak Terras & balkong

Nära nyskick. 2016,Natur och Kultur,Danskt band.,160 s,,en del blyerts understrykningar,Nära nyskick.,9789127145856?,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127145856
Titel
Urban odling : tak, terrass och balkong
Författare
Ulrika Flodin Furås - Mattias Gustafsson
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2016
Omfång
159 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
185 x 230 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
569 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"En måste-ha-bok för stadsodlaren som inte är så erfaren. En riktig pärla."
Elle Decoration
"Kul, annorlunda och praktisk trädgårdsbok!"
Hus & Hem
Uteplatser, balkonger, tak och terrasser i stadsmiljö ofta är detta underutnyttjade ytor där en egen köksträdgård, en lummig lund eller en plats för vila kan skapas.

I den här boken får du läsa om hur du lyckas med din tak-, terrass- eller balkongodling. Här finns byggtips, beskrivningar, ritningar och råd om vad du ska tänka på när du planerar, odlar, inreder och bygger. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar.

Är balkongen mörk kan du exempelvis odla perenner som ormbunke och funkia för att få lummighet. Och smultron, ramslök och asiatiska bladgrönsaker som ätbart. Gassar solen odlar du istället chili, paprika och tomat och du planterar bambu i stora krukor för att skapa lummig rumslighet.

Förutsättningarna för odling på tak påminner om odling nära havet. Växter som trivs på en blåsig strand frodas ofta på tak som havtorn med sina goda bär och silverfärgade blad och den vackert blommande perennen strandtrift.

Att odla på en begränsad yta kräver lite mer planering än att odla på friland i jorden nere på marken. Men desto roligare blir det när man lyckats skapa en egen liten oas och ett eget ekologiskt kretslopp.

Boken är väldigt praktiskt uppbyggd och innehåller ett 15-tal skalenliga ritningar på projekt som miniväxthus, dagbädd, örttäppa, låda på hjul, fladdermusholk med flera.

Ulrika Flodin Furås är föreläsare, fotograf och trädgårdsskribent. Hon har tidigare gett ut boken Gatsmart odling (2012).

Mattias Gustafsson är landskapsarkitekt LAR/MSA, VD på URBIO och tongivande röst i frågor om landskapsarkitekturens roll i den hållbara staden.

"I Urban odling förvandlas underutnyttjade ytor till allt från kryddhyllor och örttäppor till miniväxthus och grönskande lådor på hjul."
Buffé
"Även den som saknar stor trädgård kan odla. Men med en begränsad yta krävs det mer planering. Boken Urban odling är fylld med tips om hur du lyckas med odling på skuggiga balkonger, solstekta gårdar och blåsiga tak."
Allers Trädgård
"Första hjälpen."
Kupé
"Praktisk handledning för den som vill odla i stadsmiljö. Här finns byggtips, beskrivningar, ritningar och råd om vad du ska tänka på när du planerar, odlar, inreder och bygger, allt utifrån din odlingsplats specifika förutsättningar."
Landskrona-Posten
"Det här är en modern bok som tar tillvara på underutnyttjade ytor vilket möjliggör att det ekologiska kretsloppet inte begränsas till dem som har villor. Boken är framtidsblickande inom statsodling."
Kloka hem