-
Det uppländska köket
Häftad bok. Uppsala Läns Bildningsförbund. 1982. 32 sidor.
Gott skick. Klammerhäftad. Främre omslaget med en del stänk. Med löst rättelseblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKUppsala Läns Bildningsförbund -
Det goda köket: Ingrids bästa recept
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första uppl. 2010. 144 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden i förlagets pappband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433453
- Titel
- Det goda köket : Ingrids bästa recept
- Författare
- Ingrid Eriksson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiska svenska favoriter
Ingrid Eriksson, Svenska Dagbladets matredaktör, har i den här kokboken valt ut sina bästa recept. Det är mat som älskas av både stora och små. Rätter som många längtar efter men kanske känner sig osäkra på att laga.
När vi vill ha naturliga och rena smaker och längtar efter mat som mamma och mormor lagade är detta en underbar bok. Med de bästa råvarorna, gärna ekologiska och närproducerade, får vi här inspirationen att laga spännande förrätter, härliga huvudrätter och de mest delikata efterrätter.
De går oftast att förbereda och är perfekta när man ska ha gäster men passar förstås lika bra till familjens middag.
Här finns kryddiga revbensspjäll, härliga oxrullader med pressgurka, mustig boeuf bourguignon, ängamat på nyskördade grönsaker och frasig raggmunk med hemgjord lingonsylt.
Av frukt och bär från trädgård och skog kan vi göra de läckraste desserter som saftig blåbärsmazarintårta, kaneldoftande äppelkaka och luftig rabarbermousse.
Och vi kan vara säkra på att det blir riktigt gott - alla recept är väl utprovade.
Ica Bokförlag Första 9789153433453 -
Det glömda köket: En bok om att torka, grava,...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 183 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inbunden i förlagets pappband med skyddsomslag. Ryggen med några ytliga pappersskador. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100104000
- Titel
- Det glömda köket : En bok om att torka, grava, rimma, röka, stoppa korv, marinera, syra, luta, smaksätta olja, vinäger och alkohol & baka knäckebröd och skorpor
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det glömda köket är en bok om förvandlingar - om oxstek som blir mör i filmjölk, om laxfiléer som gravas fasta över natten, om humrar som transformeras i aromatisk rök och om brännvin som får smak av kryddor och bär. Gamla metoder som torkning, gravning, rimning, rökning, syrning och lutning handlar inte bara om att bevara råvaror. De ger också djupa och suggestiva smakupplevelser, och råvarorna får en ny och spännande karaktär.I dag anser vi oss inte ha tid att ägna oss åt matlagning från grunden och håller till godo med det matindustrin tillhandahåller. Men gastronomisk förädling kan vara att låta tiden göra det mesta av jobbet. Att rimma en skinka, lägga in vitlök i vinäger eller marinera en krämig ost kräver inte mycket arbete per dag.Om vi tar oss tid kan vi återuppleva närheten till maten och känna tillfredsställelsen i att bjuda på en egenhändigt rimmad lammstek, handgjord korv eller grönsaker som syrats i hemmet. Det är något särskilt med det.I Det glömda köket berättar Jens Linder om äldre tiders matlagning, om smaker och dofter som kommer fram om vi tillämpar metoder som var vanligare förr. Hans recept både lättta och mer komplicerade är ändå moderna, och inspirationen är hämtad från kokkonst såväl i Norden som i övriga världen.När vinnarna i Årets Svenska Måltidslitteratur 2005 tillkännagavs belönades Jens Linder med utmärkelsen Årets matkulturhistoriska gärning för sin bok Det glömda köket.Motivering:Att söka sina matrötter blir idag allt intressantare. I Jens Linders bok öppnas en kunskapsbank i tiden en länk till kommande generationers matlagning och en renässans för tillvaratagandets rikhaltiga smakpalett.Bokens kapitel:torkagravarimmarökastoppa korvmarinerasyralutasmaksätta brännvin, olja och vinägerbaka knäckebröd och skorpor
Albert Bonniers Förlag 9100104000 -
Thai & wok: 57 fräscha och snabblagade recept...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2006. 125 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband. 8:o. Rikt färgillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100107336
- Titel
- Thai & wok : 57 fräscha och snabblagade recept från det asiatiska köket
- Författare
- Larsen, Steen - Duch, Tine - Sandberg, Anita
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En prisvärd läckerbit till kokbok för den moderna vardagsmatlagningen!Det asiatiska köket, inte minst det thailändska, är populärt världen över. En av anledningarna är säkert att det är ett kök som bygger på en delikat balans mellan många smakintryck. Här samsas sött och surt, starkt och milt, tuggmotstånd och tillbehör som smälter i munnen. De råvaror som krävs har dessutom blivit allt vanligare i de svenska matbutikerna; citrongräs, currypasta, ketjap manis, bambuskott, hoisinsås, tofu och limeblad är ingredienser som kommit för att stanna. I Thai och wok finns såväl kött-, fisk- och fågelrätter som vegetariska, kompletterat med tillbehör som pickles, såser och kryddblandningar.Thai och wok ingår i en serie kokböcker, samtidigt utkommer Italienskt. Under 2006 utkommer i samma serie Grillaoch Medelhavsmat.
Bonnier Impact 9100107336 -
Italienskt: 53 läckra och fräscha recept från...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2006. 123 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband. Stor 8:o. Rikt fotoillustrerad i färg och sv./v.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100107344
- Titel
- Italienskt : 53 läckra och fräscha recept från det italienska köket
- Författare
- Køster, Morten Bech - Bloch, Hanne - Skovgaard-Petersen, Anne - Duch, Tine - Sandberg, Anita
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En prisvärd läckerbit till kokbok för den moderna vardagsmatlagningen!Det italienska köket är ett av världens mest populära, baserat på enkla, fräscha råvaror som snabbt blir välsmakande rätter. I Italienskt finns bruschetta, focaccia, tomatsallad, pizza, lasagne, en mängd varierade pastarätter, ossobuco ja, allt man kan önska sig av italiensk mat. Och som pricken över i: läckra efterrätter som tiramisu, cantucccini och panna cotta.Italienskt ingår i en serie kokböcker, samtidigt utkommer Thai och wok. Under 2006 utkommer i samma serie Grilla och Medelhavsmat.
Bonnier Impact 9100107344 -
Svenska köket: Femtio klassiska recept från S...
Inbunden bok. Massolit Förlag. Första uppl. 2003. 96 sidor.
Nyskick. Förlagsband. 4:o. Färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153420772
- Titel
- Svenska köket
- Författare
- Jan Gradvall - Malin Söderström
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok är resultatet av en resa genom hela Sverige. Under fyra årstider har bokmakarna rest runt och smakat på det bästa från hela landet. Från Lappland längst upp i norr, där samerna lever med sina renar, till Skåne i söder med sina vidsträckta slätter. Ett år i Sverige. En resa genom en hela tiden skiftande natur. En resa som lett fram till en receptsamling som summerar det avlånga, färgstarka och fantastiska svenska köket. Boken finns också på engelska och tyska. 42 färgfoton, 2 st sv/v, 53 recept.
Massolit Förlag Första 9153420772 -
Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
Häftad bok. Natur & Kultur. 2000. 115 sidor.
Gott skick. Spiralbunden. Gåvotillskrift på titelbladet. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353109
- Titel
- Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
- Författare
- Hall, Pia
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 115 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har t ex kryddig cashewnötscurry, lena scones, pikant linssallad och mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, alla kan tillagas utan animaliska produkter. Intresset för vegetarisk mat och veganmat ökar och man kan säga att en matrevolution är på gång i västvärlden. Allt fler blir veganer, vegetarianer eller helt enkelt blandkostare, som ofta väljer bort kött och fisk till förmån för vegorätter.
Här finns ett 80-tal läckra recept från det veganska köket. Många har hämtat inspiration från Asien, bland annat från det indiska och thailändska köket, men det finns också rätter för den hängivna husmanskostälskaren, till exempel pyttipanna, biff med potatis och spaghetti bolognese. Här kan man också läsa om vilka som egentligen var de första veganerna i världen, hur man gör för att vara säker på att få i sig alla näringsämnen och vad man säger till vänner och bekanta som ifrågasätter ens val av mat.
För den intresserade finns förslag på sajter, tidningar och litteratur inom området, listor över olika livsmedelstillsatser och en mindre ordlista.
Pia Hall är journalist och har bland annat varit verksam på tidningen Gourmet. Hon är född 1967, bosatt i Stockholm och är sedan flera år tillbaka själv vegan.
Natur & Kultur 9127353109 -
Det kinesiska köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1982. 224 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband 4:o Rikt färgillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137076744
- Titel
- Det kines.Köket
- Författare
- Hsiung, Deh-Ta - Ekendahl, Olof - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1982
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 955 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137076744 -
Det tysta köket
Inbunden bok. Förlaget Syntryck. 2010. 128 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden i förlagets pappband. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163363740
- Titel
- Det tysta köket
- Författare
- Lerin, Lars
- Förlag
- Östra Ämtervik : Syntryck
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Förlaget Syntryck 9789163363740 -
Det franska köket : en kokbok
Inbunden bok. Prisma. Första uppl. 2004. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841827
- Titel
- Det franska köket : en kokbok
- Författare
- Harris, Joanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1058 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Många av mina tidigaste minnen är förknippade med smak och doft av mat. Många platser och många människor kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept. Jag minns hur jag lagade pannkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitré när jag var tre år gammal. Jag minns långa sommarlov på ön Noirmoutier när vi gick på marknaden tidigt på morgonen, eller när vi grillade sardiner på ett fyrfat i sanden..."Så skriver succéförfattarinnan Joanne Harris på bokens baksida. I sin egna kokbok Det franska köket har hon samlat familjerecept som gått i arv i generationer. Alltifrån mormors festivalkaka till klassiska franska rätter som Moules Marinière eller Boef en Daube. Här finns frestande recept på grytor, soppor, stekar, sallader, pajer och grönsaker. Fågel fisk och allt gott mittemellan!Samarbetet mellan en författare som älskar mat och en tidigare köksmästare som älskar att skriva om mat har resulterat i en samling enkla men eleganta älsklingsrätter från en fransk familj.Boken är rikt illustrerad med mat- och miljöbilder.
Prisma Första 9151841827 -
Svenska öl i köket
Inbunden bok. Raster förlag. 2000. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Dekorerat svart förlagsklotband. Rikt färgillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRaster förlag
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn