Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den djävulske engelsmannen : Hawkwood - blod, guld och ära i 1300-talets Italien
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113014528
Titel
Den djävulske engelsmannen : Hawkwood - blod, guld och ära i 1300-talets Italien
Författare
Frances Stonor Saunders
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2006
Omfång
373 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 228 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
807 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns ett ofta citerat ordspråk på italienska som sägs ha myntats till John Hawkwoods minne: "Un inglese italianato è un diavolo incarnato". Det vill säga, man kan knappast tänka sig något jävligare än en engelsman som trivs i Italien.

Under en paus i hundraårskriget mellan Frankrike och England sökte sig stora sysslolösa engelska arméer ned till Italien, för att fortsätta livnära sig på krig och belägringar. De bildade ett slags aktiebolag, och valde härförare inom sin krets. En av dem var John Hawkwood.
Han svepte fram med sitt kompani och sålde krig till den som betalade bäst, i ett Italien som knappt hämtat sig från pesten och som var sönderslitet av politiska konflikter. Det som idag är en nation bestod då av flera rivaliserande kejsardömen och stadsstater, som alla var villiga att betala för att såna som Hawkwood skulle skona dem och ge sig på en granne i stället. Mitt i allt damp påven ned i Rom efter femtio års exil och blandade sig i leken.
I dag är Hawkwood en gestalt i utkanten av historien, då stod han i dess mitt, under en tid som måste sätta världsrekord i svek och politisk oro. Frances Stonor Saunders har följt honom i hälarna, och också tecknat den tidens stora som på olika sätt kom i kontakt med Hawkwood: den fromma och makthungriga Katarina av Siena, författaren Geoffrey Chaucer och den sure och bekväme kärleksskalden Petrarca.