Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Empatins tidsålder : Hur naturen lär oss skapa ett humanare samhälle ( orig. titel : The Age of Empathy )

Empatins tidsålder : Hur naturen lär oss skapa ett humanare samhälle ( orig. titel : The Age of Empathy )

Inbunden bok. Karneval Förlag. 1:a svenska uppl. 2011. 336 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlags ny. En liten ägarsignatur finns. 22,3 cm x 15,8 cm. 554 gram. (låda20220623-2?0).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185703616
Titel
Empatins tidsålder : hur naturen lär oss skapa ett humanare samhälle
Författare
Frans de Waal
Förlag
Karneval förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
335 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 221 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
562 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Girighet är bra. Girighet är rätt. Girighet fungerar. Girighet fångar själva den evolutionära andan."

I filmen Wall Street gör finansmannen Gordon Gekko (spelad av Michael Douglas) en förmodligen sann uttolkning av tids­andan. Men när det gäller den "evolutionära andan" tar han fel. Enligt modern forskning kan den knappast beskrivas som något allas krig mot alla. Människan har överlevt, inte ­genom att konkurrera på liv och död, utan genom att sam­arbeta och dela med sig av sina resurser.

På senare tid har antropologer, psykologer, ­biologer och neuroforskare kommit fram till att samarbets­förmåga, rättvisekänsla och fredlighet är grundläggande delar av vår mänskliga­ natur - även om potentialen för våld och ­aggression också ryms där. Och denna "mänskliga natur" är dessutom en natur som vi delvis har gemensam med många andra djur, som ­delfiner, ­elefanter, katter, möss och apor.

Få personer är lika lämpade som Frans de Waal att berätta om dessa nya forskningsrön och vad de betyder­ för hur vi ska se på oss själva och hur våra samhällen ska organiseras. Han är en av världens ledande­ ­primatforskare och en modern efterföljare till Darwin. 2007 utsågs han av Time till en av vår tids hundra mest ­inflytelserika ­personer.

SAGT OM BOKEN

"Skickligt och välunderbyggt argumenteras för ett mer nyanserat och realistiskt betraktelsesätt på oss själva och våra medresenärer. Och med en lång parad välvalda exempel påminns vi om vår benägenhet att ständigt underskatta vad djur är kapabla till." Torgny Nordin i GP

"Populärvetenskap i ordets bästa bemärkelse." Edward Dolnick, bookforum

"Fräscht aktuell - en motvikt till idén om att alla djur - såväl mänskliga som andra - är alltigenom själviska och okänsliga." The Economist

"Om Dawkins är Huxleys intellektuella arvtagare, så måste de Waal vara Kropotkins. Medan Dawkins menar att biologin inte är särskilt behjälplig när det gäller att bygga
upp ett rättvist samhälle, så är de Waal inte lika övertygad om att vi ligger i krig mot vår natur."
Eric Michael Johnson, SEED

"Frans de Waal för fram en häpnadsväckande mängd forskningsresultat som sticker hål på antagandet att djur saknar den egenskap som ofta betecknas som 'mänsklig'."
Publisher's Weekly

"Empatins tidsålder ger ett gott råd till alla konkurrens­inriktade så kallade realister: Lyssna till din inre apa."
O, The Oprah Magazine

"En tilltalande hyllning till den bättre delen av vår natur." Kirkus

OM FÖRFATTAREN

Frans de Waal tog sin filosofie doktorsexamen i biologi vid universitetet i Utrecht i sitt hemland Nederländerna, varefter han 1981 flyttade till USA. I sin första bok, Chimpanzee Politics, jämförde han schimpansers intrigerande under maktstrider med mänskliga politikers agerande. Sedan dess har de Waal gjort jämförelser mellan primaters och människors beteenden när det gäller alltifrån aggression till moral och kultur. Hans böcker har gjort honom till en av världens mest kända primatologer.

Efter det att Frans de Waal hade upptäckt försoningsbeteendet hos primater grundade han det nya forskningsfältet för studier av konfliktlösning hos djur. Frans de Waal är idag professor vid institutionen för psykologi vid Emory University och chef för Living Links Center vid Yerkes National Primate Research Center i Atlanta. Han är ledamot av National Academy of Sciences och Kungliga nederländska vetenskapsakademien.