-
DANIELS MATRESA – 9 menyer från världens kök
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Lava Förlag. 2017. 143 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Mästerkock, matfantast, menyskapare!
• Daniel Lakatosz älskar allt som har med mat att göra. Han kom på andra plats i Sveriges Mästerkock 2016 och nu fortsätter han sin matresa.
• I den här vackra kokboken, Daniels läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188529046
- Titel
- Daniels matresa : 9 menyer från världens kök
- Författare
- Daniel Lakatosz
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkock, matfantast, menyskapare!
Daniel Lakatosz älskar allt som har med mat att göra. Han kom på andra plats i Sveriges Mästerkock 2016 och nu fortsätter han sin matresa.
I den här vackra kokboken, Daniels matresa 9 menyer från världens kök, delar Daniel Lakatosz med sig av sina egna menyer från Japan, Spanien, Mexico, Thailand, Italien, Sverige, Ungern, Polen, Frankrike.
De 9 menyerna innehåller allt från fördrink och mingelsnittar till dessert.
Ett axplock ur menyerna: Japansk råbiff på oxfilé med lotusrotchips och misomajonnäs, Negimaki biffrullar med sparris och teriyakisås, Vegetariska kroppkakor med svampfyllning, rårörda lingon, rostade hasselnötter och brynt smör, Amarettomarinerade jordgubbar med mascarponecréme, mandelflarn och rostade mandel-spån, med flera.
Följ med på Daniels matresa, välj dina favoriter och bjud sen familj och vänner på en middag där ni skapar era egna minnen!
Daniel Lakatosz arbetar som hovmästare på Berns asi-atiska restaurang i Stockholm. När han inte är på Berns tillbringar han tid med sin familj, inspirerar människor med sin mat på sociala medier och hyr ut sig själv som kock vid olika evenemang, både privat och till företag.
Jag älskar mat. Jag älskar att tillaga mat, att få en matidé och skapa den, att tänka på olika smakkombinationer och försöka jobba med olika färger, texturer och upplevelser. - Daniel Lakatosz
– FÖRLAGSNY! – Lava Förlag 9789188529046 -
FAMILJEMIDDAGEN – Hemlagat med världens bästa...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Tukan Förlag. 2012. 383 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Förstklassig manual till att lyckas i köket. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.
• Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014341
- Titel
- Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià
- Författare
- Ferran Adriá
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 300 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förstklassig manual till att lyckas i köket.
Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.
Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBulli utanför Barcelona som fem gånger utnämnts till världens bästa restaurang. Restaurangen är världskänd för sin så kallade molekylärgastronomi och sitt haute cuisine, men i kokboken Familjemiddagen handlar det uteslutande om förstklassiga, gedigna familjemåltider.
Familjemiddagen. Hemlagad mat med Ferran Adrià är en kokbok som bjuder på hederlig, traditionell mat för hela familjen - med en mästerkocks omisskänneliga "touch". Här visar Ferran Adrià hur vi ska laga mästerlig chili con carne och hamburgare, och hur vi lyckas med våra omeletter, mousser och bryléepuddingar. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås. Allt som allt finns närmare 100 recept.
Boken bjuder först på ett antal basrecept och därefter presenterar Ferran Adrià 31 menyer som består av huvudrätt, förrätt och efterrätt. Genomgående i boken står användarvänlighet i fokus och alla recept - såväl förrätter, huvudrätter som desserter - illustreras med tydliga steg-för-steg-bilder. Dessutom inleds varje meny med en inköpslista samt en tidslinje. Det senare visar tydligt när man bör utföra olika förberedelser och matlagningsmoment. Allt för att tillagningen ska gå smidigt och maten ska bli så välsmakande som möjligt. Allt är genomtänkt i minsta detalj för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att både planera och tillaga maten.
Bilderna i Familjemiddagen är inte sedvanligt tillrättalagda matfotografier, i stället är det medvetet verklighetstrogna och instruktiva. Även här sätts användarvänligheten i fokus: Så som det ser ut på steg-för-steg-bilderna kommer det att se ut även när du lagar maten hemma i ditt kök. Det är både ärligt och pedagogiskt. Ingen behöver fråga sig: "Varför ser det inte ut som på bilden?", "Har jag gjort fel?".
Detta är den första och enda boken av Ferran Adrià som handlar om vanlig, hederlig mat och det är en förstklassig manual till hur du ska lyckas i köket.
–– FÖRLAGSNY! –– Tukan Förlag 9789174014341 -
EN SMAKRESA – Middagstips från Marcus Samuels...
Inbunden bok. TV4 AB. 2005. 194 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406247
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 9789189406247 -
MADE IN SWEDEN – Det bästa ur Sveriges rika s...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 207 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men har en obet. liten vit etikett på smutssidan. – Se fler bilder! –– I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Ste läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
DECEMBER – Från adventspyssel till nyårsparta...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 199 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Stort format, ca 22x28 cm! – Se fler bilder! ––
DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till.
• läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242874
- Titel
- December : från adventspyssel till nyårspartaj
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1084 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan. Njut av en mysig adventsmorgon, bjud in grannarna på glöggkalas, ordna uppesittarkväll med familjen och – förstås – duka fram julaftonens dignande julbord. Avsluta sedan december med att imponera på gästerna med en nyårsmeny som de sent ska glömma!
Bonnier Fakta 9789174242874 -
KORV – Utsökta korvar och recept från hela vä...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2012. 224 sidor.
Nära nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst men har en lite x-markering i övre hörnet på ca 15 av receptsidorna! – Se fler bilder! ––
Wurst, salami, prinskorv, choritzo, naem moo och springbok boerewors – världen vimlar av delikata korvar!
• Upptäck över 300 korvar i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014983
- Titel
- Korv - utsökta korvar och recept från hela världen
- Författare
- Nicola Fletcher
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 245 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 922 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En guide som presenterar korvfavoriter från världens alla hörn.
Wurst, salami, prinskorv, choritzo, naem moo och springbok boerewors - världen vimlar av delikata korvar!
Upptäck över 300 korvar i denna rikt illustrerade bok med de bästa sorterna från alla världsdelar.
Hitta en favoriträtt bland fler än 40 klassiska recept från hela världen. Förutom recept finns också en manual till hur du gör hemlagad korv med tydliga steg-för-steg-bilder och beskrivning av vilken utrustning som behövs.
Pröva på att göra egen korv hemma i köket - knubbig fläskkorv, lufttorkad chorizo eller kanske rentav blodkorv.
Med den här boken till hjälp slipper du stå vid charkdisken och grubbla över vad det är för skillnad mellan mortadella och chipolata.
Ett måste för alla korvälskare!
Tukan Förlag 9789174014983 -
MACKOR – 100 klassiska sandwichar från Reuben...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2014. 175 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137592
- Titel
- Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po' boy
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 227 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mackor har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Kulinariska Historiebok (Best Culinary History Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmåltider.
"Det vattnas ordentligt i munnen, och om det fanns ett pris som hette Årets förord skulle Cramby vinna det."
Mat-Magasinet
"Jonas Cramby har gjort det igen! Boken Mackor följer upp succén efter hans tidigare böcker Texas BBQ och Texmex från grunden."
Sundsvalls Tidning
"En kokbok som tar mackan på allvar."
Lantliv Mat & Vin
"Ett måste i kokbokshyllan."
Älskade Hem
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po boys och banh mis. Mackor innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.
"Jonas är krönikören och skribenten med den lika fantastiska som dråpliga formuleringsförmågan. Och på samma rejäla, grabbiga sätt som hans två tidigare kokböcker är Mackor en maffig kokbok som ger den blygsamma mackan all respekt den är värd."
Baka
"Den här boken tar den enkla smörgåsen på allvar och lyckas på så sätt skapa stora smakupplevelser."
Vin & Bar Journalen
"Boken Mackor är en fantastisk bok som fyller ett hålrum bland kokböcker som jag inte ens visste fanns. Äg den!"
Johan Engman, Sundsvalls Tidning
"En bok som ger mackan den respekt den förtjänar."
Mariefreds Tidningen
"Fantastiska mackor från olika delar av världens samsas i denna snygga bok. Oväntad bonus är många recept på plägg och tillbehör."
Sophie Berlin, Allt om Mat
"Vad det handlar om, vilket Jonas Cramby lyfter fram i boken, är just lite omsorg. Om man lägger ett par minuter extra på att göra en macka får man igen det mångdubbelt i upplevelsen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Natur & Kultur 9789127137592 -
KALAS – FRÅN DOP TILL DISCO
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Max Ström. 2006. 221 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY! – Mjukband med plastpärmar. Mått: 240 x 288 mm. –– Se fler bilder! ––
Detta är den första heltäckande kalasboken, med massor av inspiratio läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171260293
- Titel
- Kalas : från dop till disco
- Författare
- Elsa Falk - Charlotte Sifvert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 240 x 288 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1278 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är den första heltäckande kalasboken, med massor av inspiration och idéer. Här finns maten, temakalasen, lekarna, dekorationerna, inbjudningskorten och mycket, mycket annat. Och här finns alla tipsen som tar bort stress och strul. Här berättas om hur kalaset kan skapas med fantasi, kärlek och humor. Boken är lekfullt formgiven, tryckt med högsta kvalitet och inbunden i en kalastålig pärm. Elsa Falk är tv-producent och jobbar just nu mest med underhållning för SVT. Hon skapade och producerade barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker. Elsa har ett förflutet som professionell festfixare på företaget Party Art och är en hejare på att ordna barnkalas. Charlotte Sifvert arbetar som redaktör och skribent. Hon var redaktör för barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker.
–– FÖRLAGSNY! –– Max Ström 9171260293 -
LAGA VILT FRÅN SKOG & SJÖ
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic. 2011. 144 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta - och det är läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
–– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic 9789155255817 -
RECEPT FRÅN SENA KVÄLLAR I NEW YORK
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Norstedts. 2014. 160 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Recept från sena kvällar i New York är en kokbok när du vill bjuda på något speciellt. Allt från en festlig fredagsmiddag för två till ett lyckat cocktailparty för många.
• Den New York-baserad festfixaren Linnea läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113027821
- Titel
- Recept från sena kvällar i New York
- Författare
- Johansson, Linnea
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept från sena kvällar i New York är en kokbok när du vill bjuda på något speciellt. Allt från en festlig fredagsmiddag för två till ett lyckat cocktailparty för många. Den New York-baserad festfixaren Linnea Johansson har i många år ordnat middagar och fester för den amerikanska nöjesindustrins elit - med kända namn som Kardashians, Jennifer Lopez, Richard Gere, Sarah Jessica Parker på gästlistan. Här delar hon med sig av sina bästa recept, smarta tips och personliga historier från ett händelserikt liv i New Yorks nöjesvärld.
Recept från sena kvällar i New York bjuder på recept, drinkar och menyer - allt från en festlig fredagsmiddag för två till ett lyckat cocktailparty för många.
–– FÖRLAGSNY! –– Norstedts 9789113027821 -
FRÅN MITT KÖK TILL DITT – Läckra matpresenter...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2006. 108 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är de läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572460
- Titel
- Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter fyllda med omtanke
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta delar med sig av sina egentillverkade favoriter. Det är godsaker som knapriga lavendelskorpor, kaneltryffel, syltgrottor och rabarbersaft men också inlagd sill, gravad lax och hemlagad pasta. En underbar bok både för såväl matglada amatörer som ambitiösa matälskare.
Kakao Förlag 9789197572460 -
SKOLMATSSAFARI – från Malmö till Kiruna
Inbunden bok. Mat & Media Kommunikation. 2011. 156 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Det klagas mycket på den svenska skolmaten, men är den så dålig som det sägs? Efter att ha läst boken h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163384875
- Titel
- Skolmatssafari : från Malmö till Kiruna
- Författare
- Unt Widell, Annika - Ottosson, Malin - Karlsson, Gabriella - Degerman, Patrick - Mat & media kommunikation
- Förlag
- Södra Sandby : Mat & media kommunikation
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Mat & Media Kommunikation 9789163384875 -
SKÖNA, GRÖNA SOMMAR – Recept från ljumma kväl...
Inbunden bok. Norstedts. 2015. 151 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061955
- Titel
- Sköna, gröna sommar : recept från ljumma kvällar
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen. Från köket hörs radion med årets sommarplåga och livet ter sig ganska skönt, förutom att man inte gillar låten men nynnar till den ändå samtidigt som man gillar en bild på ett socialt forum. Och givetvis lägger man ut en bild och visar hur härligt liv man har just för stunden.
Bokens vackra omslagsbild är tagen av Rickard L. Eriksson.
Norstedts 9789113061955 -
BARNMATSBOKEN – Laga bra mat från början – 6–...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 2014. 160 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Lär dig laga hälsosam och ekologisk barnmat på ett enkelt vis. Introducera mat som är skonsam för den lilla magen, samtidigt som barnets näringsbehov tillgodoses. Ta del av teorier vad gäller pro läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610295
- Titel
- Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början
- Författare
- Forslund, Monique le Roux
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga hälsosam och ekologisk barnmat på ett enkelt vis. Introducera mat som är skonsam för den lilla magen, samtidigt som barnets näringsbehov tillgodoses. Ta del av teorier vad gäller proteiner, vitaminer, fett och kolhydrater. Få reda på vad du bör undvika det första året och vad skillnaden mellan matallergi och matintolerans är.
Boken innehåller enkla, goda och näringsriktiga recept. Allt från smakportioner till äta-själv-metoden, från välling, gröt, puré, dessert och mellanmål till hela måltider och kalasförslag. Här finns en pedagogisk vägledning till naturlig mat som mättar, jämnar ut blodsockerkurvorna och ger barnet de bästa förutsättningarna från den första tuggan.
Pagina Förlags 9789163610295 -
Det svenska MÅLTIDSUNDRET – Från gastronomisk...
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB. 2016. 269 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Tillskrift från Carl Jan Granqvist på smutssidan. – Obet. märken på skyddsomslaget. – Stort format, ca 22x29x3 cm! – Se fler bilder! ––
Svensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343212
- Titel
- Det svenska måltidsundret : från gastronomiskt u-land till världstopp
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 287 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från gastronomiskt u-land till världstoppSvensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som gjort Sverige till ett av världens absolut främsta måltidsländer. Men för inte så länge sedan kunde vårt land beskrivas som gastronomiskt underutvecklat. När vår franske importkung Karl XIV Johan anlände i början av 1800-talet mötte han ett bondfolk som åt en obeskrivligt hopkok ur kökets enda gryta. Hundra år senare hade vi fått järnspisar, hotell och restauranger, men efter ett skakigt halvsekel av restriktioner, ransoneringar och två världskrig låg matkulturen åter i träda. Under 1960-talets högkonjunktur började intresset sakta växa, och måltiden utvecklades från ett intagande av födoämnen till en allt mer spännande upplevelse. Idag anländer läckergommar från världens alla hörn för att uppleva vårt kök. Hur kunde det gå så fort?Idén med denna bok är att mer detaljerat beskriva set svenska måltidsundret framväxt, dels ur ett historiskt perspektiv, men framför allt med fokus på de nutida skeenden som bidragit till vår nyvunna internationella anseende.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB 9789198343212 -
UNDER VALNÖTSTRÄDET – Goda idéer från vårt kö...
Inbunden bok. Trio Förlag. 2009. 432 sidor.
Nära nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst men jag hittade ett litet hörnveck på en sida samt tejpmärke på smutssidan. Gulnad rygg och obet. märken på pärmarna. ––
Den här gången står råvaran i centrum och boken består av 18 inspirerande kapitel med mat och desserter f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627917
- Titel
- Under Valnötsträdet : goda idéer från vårt kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Bergenström, Fanny
Ytterligare fotografer: Bergenström, Fanny
Ytterligare författare: Bergenström, Anna
Ytterligare författare: Bergenström, Fanny
Trio Förlag 9789197627917 -
Johanna Westmans BARNMAT – Från mos till att...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 2015. 173 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
2007 kom Första och Andra Mosboken, och böckerna har sen dess frälst tiotusentals föräldrar och barn. Nu är det dags för en ny barnmatsbibel signerad Johanna läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129696745
- Titel
- Johanna Westmans Barnmat : Från mos till att äta själv
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 194 x 218 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 2007 kom Första och Andra Mosboken, och böckerna har sen dess frälst tiotusentals föräldrar och barn. Nu är det dags för en ny barnmatsbibel signerad Johanna Westman. De bästa och godaste recepten från Mosboken och Första Måltidsboken är samlade här.
Det finns frukost- och mellanmålstips: Välling, övernattningsgröt, drottningkompott, yoghurt med swirl och blåbärspannkakor, till exempel. Det finns grönsaker i alla former, och framför allt mosade och/eller plockvänliga. Recept på smakportioner på potatis, ärtor, majs, palsternacka och blomkål, rotselleri och grönkål och mycket mer.
Här hittar du också de allra godaste och enklaste tipsen för en mer lättpusslad vardag. Dinkelplättar, palsternackssoppa, italiensk fiskgryta, enplåtskyckling, ugnsrostad sötpotatis, fiskbullar med gräddig sås och burro pomodoro, bland mycket annat!
Rabén & Sjögren 9789129696745 -
BARNMATSBOKEN – Laga bra mat från början – 6–...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 2014. 160 sidor.
Nära nyskick. –– NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Mindre hörnstötar och ytmärken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Lär dig laga hälsosam och ekologisk barnmat på ett enkelt vis. Introducera mat som är skonsam för den lilla magen, samtidigt som barnets näringsbeh läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610295
- Titel
- Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början
- Författare
- Forslund, Monique le Roux
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga hälsosam och ekologisk barnmat på ett enkelt vis. Introducera mat som är skonsam för den lilla magen, samtidigt som barnets näringsbehov tillgodoses. Ta del av teorier vad gäller proteiner, vitaminer, fett och kolhydrater. Få reda på vad du bör undvika det första året och vad skillnaden mellan matallergi och matintolerans är.
Boken innehåller enkla, goda och näringsriktiga recept. Allt från smakportioner till äta-själv-metoden, från välling, gröt, puré, dessert och mellanmål till hela måltider och kalasförslag. Här finns en pedagogisk vägledning till naturlig mat som mättar, jämnar ut blodsockerkurvorna och ger barnet de bästa förutsättningarna från den första tuggan.
Pagina Förlags 9789163610295 -
RAPSOLJA – Med smak från svenska gårdar
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Votum & Gullers Förlag. 2015. 192 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Halvklotband, ca 21x26 cm. – Se fler bilder! ––
Följ med ut i de svenska rapsmarkerna och titta in i de böljande rapsfältens hemliga vrår. Du får veta det mesta om fröer, pålrötter och träffa en och annan rapsbagge. Du kan både se och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187283710
- Titel
- Rapsolja : med smak från svenska gårdar
- Författare
- Ekberg, Lotta
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1050 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med ut i de svenska rapsmarkerna och titta in i de böljande raps¬fältens hemliga vrår. Du får veta det mesta om fröer, pålrötter och träffa en och annan rapsbagge. Du kan både se och läsa om hur raps odlas, förädlas och hur det går till att pressa olja.
1:a pris!
Vinnare i kategorin råvara när Måltidsakademin utsåg "Årets svenska måltidslitteratur 2016"
Boken Rapsolja med smak från svenska gårdar är den första boken i Sverige om kulturväxten raps och kallpressad rapsolja. Den tar dig med på en resa i gränslandet mellan skön fakta och konkret underhållning, kantad med vackra och viktiga bilder.
Vi guidar dig genom en oljeprovning och avslöjar några av rapsens bästa smakkompisar. För nu är det så att ingen kallpressad rapsolja är den andra smaklik. Du kan förnimma allt från blommiga och nötiga dofter till milda gräsiga och ljuvligt smaksatta smaker. Enkla recept och några oväntade tips finns också med. Och med tanke på det lilla som skrivits i ämnet hittills vi vet att du kommer att få fler än en aha-upplevelse.
Vi besöker tio av Sveriges småskaliga rapsbönder och mathantverkare, från tidig februari till tid för höstsådd. Vi besöker gården där allting började och gläntar på dörren till vad som egentligen hände i ladugården på Julita Gård tidigt 1990-tal.
Du får möta bonden som tar jaktlicens mellan amningarna, för att kunna försvara sina rapsåkrar mot vildsvin. Du får veta vems rapsolja som hamnade i råvarukorgen i tävlingen Årets kock och vem som menar att Rapsen är som räntan, den arbetar året om.
–– FÖRLAGSNY! –– Votum & Gullers Förlag 9789187283710 -
UR FRÄMMANDE GRYTOR – Mat från hela världen i...
Inbunden bok. ICA-förlaget. 1958. 136 sidor.
Mycket gott skick. –– NYSKICK på inlagan, absolut ren och fin! Givetvis gulnade snitt. – Liten namnteckning på pärminsidan. – Kantslitage på pärmarna. – Se fler bilder! ––
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böck läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA-förlaget -
RECEPT FRÅN SENA KVÄLLAR I NEW YORK
Nyskick. FÖRLAGSNY! Obet. kantveck på skyddsomslaget. Klicka på rubriken ovan för fler bilder! --- Norstedts, 2014. Slut på förlaget! Omfång: 160 sidor. Illustrerad: Ja. Bandtyp: Inbunden. Mått: 195 x 265 mm. --- Recept från sena kvällar i New York är en kokbok nä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113027821
- Titel
- Recept från sena kvällar i New York
- Författare
- Johansson, Linnea
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept från sena kvällar i New York är en kokbok när du vill bjuda på något speciellt. Allt från en festlig fredagsmiddag för två till ett lyckat cocktailparty för många. Den New York-baserad festfixaren Linnea Johansson har i många år ordnat middagar och fester för den amerikanska nöjesindustrins elit - med kända namn som Kardashians, Jennifer Lopez, Richard Gere, Sarah Jessica Parker på gästlistan. Här delar hon med sig av sina bästa recept, smarta tips och personliga historier från ett händelserikt liv i New Yorks nöjesvärld.
Recept från sena kvällar i New York bjuder på recept, drinkar och menyer - allt från en festlig fredagsmiddag för två till ett lyckat cocktailparty för många.
9789113027821 -
FRÅN DONSÖKAKA TILL MAKLOBE I BERGSJÖN
Inbunden bok. Joy Aramis förlag. 2014. 178 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! – Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön tar med dig på en matkulturell resa genom Göteborg med elvans spårvagn. Vid hållplatser längs vägen möter du göteborgare med olika kulturella bakgrunder som delar med sig av sina läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163756054
- Titel
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön
- Författare
- Cederberg Gerdrup, Anna
- Förlag
- Joy Aramis förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön tar med dig på en matkulturell resa genom Göteborg med elvans spårvagn. Vid hållplatser längs vägen möter du göteborgare med olika kulturella bakgrunder som delar med sig av sina liv, matminnen, traditioner och recept.
I det första av bokens fjorton kapitel får du en inblick i indonesiskt mathantverk och gamla och nya ö-traditioner. De följande kapitlen bjuder bland annat på vardagsfest med sockerkaka och steppdans i Hagen, livlig kenyansk språk- och matlagningskurs vid Rymdtorget och familjemiddag med arabisk upp-och-nedvänd gryta vid Komettorget.
Låt dig inspireras till nya möten och upptäck andra delar av Göteborg. Världens mat finns bara några hållplatser bort.
Joy Aramis förlag 9789163756054
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn