Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789186667160
Titel
Bild & Bubbla. 194
Författare
Strömberg, Fredrik
Förlag
Seriefrämjandet
Utgivningsår
2013
Omfång
121 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
225 x 225 mm Ryggbredd 9 mm
Vikt
400 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Bild & Bubbla nummer 194 träffar vi bland annat serieskaparen Sara Granér – som nyligen utkom med den kritikerrosade boken »All I Want for Christmans is planekonomi«, följer Simon Rohrmüller (»Watchmench«) till den amerikanska seriefestivalen WOW Comics, får en inblick i den gamla klassikern »Willy på äventyr« med mera. Numret innehåller även en intervju i serieform med Kalle Anka-tecknaren Don Rosa. Bildsektionen i tidskriften utgörs av opublicerade teckningar, skisser och målningar av Sara Granér.

Innehållsförteckning Bild & Bubbla 194

Redaktionen läser: Bild & Bubblas redaktion berättar om vad de läst den senaste tiden.

Aktuellt: Affären »Tintingate« var över på en förmiddag, men debatten om serier och censur fortsatte.

Aktuellt: Millenniumtrilogin som serier. Stieg Larssons böcker blir serier, i två helt olika projekt som båda lovar att bjuda på unika tolkningar.

Aktuellt: Joe Kubert 1926–2012. Vi minns Joe Kubert (»Tarzan«, »Sgt. Rock«) som nyligen gick bort efter ett långt liv i seriernas tjänst.

Aktuellt: Svensken Henrik Jonsson har gått på Joe Kubert School och debuterade nyligen som Batman-tecknare.

Aktuellt: AltCom 2012. Projektledaren och serieskaparen Mattias Elftorp berättar i en fotoserie om hur det gick på seriefestivalen AltCom.

Willy på äventyr: »Willy på äventyr« är en serie som ger många läsare nostalgiska minnen och kan vara världens äldsta äventyrsserie.

Krönika: Serieskaparen Jenny Tavaroc rapporterar i serieform från Baltic Comics Festival, en intressant polsk seriefestival.

Serieintervju: Farbror Dons liv. En intervju i serieform med en av världens mest kända Disney-tecknare, av Fredrik och Hanna Strömberg.

Tecknarglamour: kaos, kladd, ordning & original hos Lisa Ewald. Lisas serier syns bland annat i tidningar som Bang och Galago.

Seriereportage: Bokmässan i Göteborg 2012. Johnie Ekman, serieskapare och projektassistent på Seriefrämjandets Seriescen, berättar om hur det gick till på Bokmässans mest aktiva scen.

Mjuka nallar, hård satir – intervju med Sara Granér. Sara Granérs serier och skämtteckningar verkar finnas överallt. På några få år har hon slagit igenom och i det närmaste blivit folklig, trots sin skarpa ton.

Bildsektion: Sara Granér. Sara har grävt djupt i sina högar av original och låtit redaktionen välja bilder från hela hennes karriär.

Att möta Döden med ett gapskratt – Aurora Walderhaug intervjuas. Walderhaugs serier har börjat synas lite varstans, i Utopi, Fantomen samt den norska Nemi-tidningen.

Seriereportage: Big Wow! Comicfest 2012. Simon Rohrmu¨ller har varit inbjuden gäst på den amerikanska seriefestivalen Big Wow! och berättar om sina erfarenheter, i serieform.

Recension: Döda rummet – Strindbergs sista drömspel. Per Demervalls och Ola Skogängs serieroman »Döda rummet« utspelar sig i en alternativ verklighet i vilken ryktena om Strindbergs död är milt sagt överdrivna.

Recension: Största möjliga allvar. Serieskaparen Gunnar Krantz blickar tillbaka på början av sin tid som professionell inom seriebranschen.

Recension: Klara, färdiga, manga! Antologin »Klara, färdiga, manga!« lyfter fram ett antal lovande svenska talanger i genren av svenska serieskapare som inspirerats av asiatiska serier.

Recension: De anhöriga. Pelle Forshed, mest känd för serien »Stockholmsnatt«, ger sig i kast med en annan del av det moderna Sverige: äldrevården.

Recension: Strindberg för dig som har bråttom. Serieskaparen och formgivaren Nicolas Krizan recenserar Henrik Langes bok om Strindberg, och gör det i form av en serie.

Seriekrönika: Serier är inte din grej? Den svenska serieskaparen med pseudonymen Doraya berättar, i serieform, om hur man övertygar en person som inte läser serier om mediets förträfflighet.

Fanzin – vardag, mörker, monster… och onani: Skapade i den norra nattens mörker blev temat för denna omgångs fanzin vardag, mörker och monster. Och så onani.

Föreningsnytt – Seriefrämjandet då och nu: 2012 var ett hektiskt år för Seriefrämjandet då vi deltog i den offentliga debatten, försvarade seriernas plats i samhället, producerade vandringsutställningar med mera.