Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Fans

Fans

Pocketbok Natur & Kultur. 2 uppl. 2006. 317 sidor.

Gott skick. Läsveck i ryggen. Något gulnad inlaga.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789127114562
Titel
Fans
Författare
Fredrik Strage
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2006
Omfång
317 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
188 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De flesta människor är fans vid något tillfälle i livet om man med fan helt enkelt menar någon som har ett starkt intresse. Den här boken handlar i första hand om fans till popartister, beundrare som ibland utvecklar en lika stark relation till sina favoritstjärnor som till människorna i sin omedelbara närhet. De gör allt för sina idoler, eftersom de vet att idolerna gjort allt för dem, och reser gärna över halva jordklotet för att visa sin kärlek. Fans utspelar sig i gränslandet mellan besatthet, entusiasm och vördnad. Rent geografiskt utspelar den sig ofta vid kravallstaket eller sammetsrep i väntan på en kram, en autograf eller i alla fall en skymt av stjärnan. Det är en bok om vilken funktion idoler fyller hur de ger oss styrka, hopp och inspiration, men också om hur underhållningsindustrin säljer sina kändisar genom att skapa en illusion av intimitet. Fans är ett försök att visa varifrån jag själv kommer. Att intervjua popstjärnor var först bara en ursäkt för att få skivor signerade. Fansen i den här boken söker en djupare kontakt. De skriver brev och poesi till sina kärleksobjekt, vinner idolträffar, rör vid stjärnan och förseglar kläderna de hade på sig i plastpåsar för att bevara doften, fejkar att de är rullstolsburna för att få träffa dem igen, samlar på allt från skivor till snabbmatsförpackningar som idolerna ätit ur, klär sig som dem, hänger i deras trappuppgångar, lobbar för att de ska få Nobelpris, överöser dem med presenter. Och älskar dem sönder och samman. Fredrik Strage Bonusmaterial!
I pocketversionen av Fans bjuder Fredrik Strage på extra bonusmaterial, som han beskriver så här: Bonusmaterialet i Fans ska kännas som det på en bra dvd-utgåva. Det är lite trist när bonussidor i en pocket bara tipsar om förlagets övriga utgivning. Därför har jag samlat kommentarer, brev och listor som kan komplettera kapitlen i boken. Till exempel tipsar Westlife-fansen om mer eller mindre extrema sätt att komma nära sin idol, som att fejka epilepsi och starta brandlarm på hotell. Och den holländske Agnetha Fältskog-fanatikern Gert van der Graaf listar de bästa ABBA-låtarna. Natur och Kultur föreslog också att jag skulle intervjua mig själv. Jag var förstås nervös, jag är ju ett ganska stort Fredrik Strage-fan. Men intervjun gick bra.