Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Skrifter i urval.

Skrifter i urval.

Inbunden bok Thales. 1995. 204 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Översättning av Daniel Birnbaum och Sven-Olov Wallenstein. [Fackgranskning: Peter Pagin och Filip Widebäck] Pappbd.

FRI FRAKT inrikes Fraktfritt Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9187172437
Titel
Skrifter i urval
Författare
Gottlob Frege
Förlag
Bokförlaget Thales
Utgivningsår
1995
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 230 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
460 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Här finns nio uppsatser av Frege (1848-1925) med tyngdpunkt i språkfilosofin. Den längsta är den epokgörande uppsatsen Om mening och betydelse, där Frege inför det meningsbegrepp som sedan dess stått i centrum i mycken språkfilosofi. Med enkla exempel visar Frege varför man måste skilja mellan ett ords mening och det som ordet betecknar. En annan större uppsats är "Tanken", där Frege skiljer mellan tanke, omdöme och påstående. Sanning samt skillnaden mellan begrepp och föremål är andra centrala fregeanska teman som behandlas i flera av uppsatserna. I volymen ingår också utdrag ur hans brevväxling med bl.a. David Hilbert, Bertrand Russell och Ludwig Wittgenstein. I ett av breven berättar Russell om en motsägelse, som Russell upptäckt i Freges logiska system, och som numera är känd som Russells paradox. Ytterligare författare: Frege, Gottlob