-
Diabetes? Nej tack! : LCHF-guide och kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2010. 176 sidor.
Nära nyskick. klotryggband, 22*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411968
- Titel
- Diabetes? Nej tack! : LCHF-guide och kokbok
- Författare
- Lars-Erik Litsfeldt
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 217 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 701 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda råd för diabetiker - en guide att hålla i handen och en härlig kokboksdel som passar
Diabetes? Nej tack! är en bok och en kokbok som ger läsaren en praktisk handledning i att komma tillrätta med sina problem som kommer av diabetes. Den passar för dig som har diabetes eller befinner dig i riskzonen för att få sjukdomen. Det finns ett otal böcker om diabetes på marknaden men de flesta låser genom kontraproduktiva råd effektivt fast diabetikern i sin sjukdom utan att denne har en chans att kunna tillfriskna.
Kostråden i Diabetes? Nej tack! bygger på LCHF (Low Carb High Fat, en kost med liten andel kolhydrater och mycket fett ). Då det är kolhydraterna som gör en diabetiker sjuk kan man genom minskning av kolhydraterna med regelmässig framgång behandla sin diabetes. Det finns ännu inte något känt fall där en diabetiker försämrat sitt blodsocker då han gått från den officiella rekommenderade kosten till LCHF. Samtliga diabetiker, vare sig det är typ 1 eller typ 2, får ett lägre och bättre blodsockervärde. Detta gör i sin tur att medicinering och insulininjektioner kan minskas eller uteslutas. Boken ger bl.a. exempel på en kvinna med typ 1-diabetes som efter flera års diabetes nu klarar sig helt utan insulininjektioner. Detta ska enligt skolmedicinen vara omöjligt.
Typ 2-diabetikerna brukar efter ett par dagar kunna dra ned kraftigt på sin medicinering eller sluta helt då de fått ett bra blodsocker.
Diabetiker har under många decennier fått sjukdomsframkallande kostråd genom att det funnits en skräck för fett. Fettet skulle sätta igen artärerna och skapa hjärtinfarkter. Den i skrivande stund senaste studien av bl.a. tidigare ordföranden i American Heart Association, Ronald Krauss, visar att det inte finns något samband mellan intag av mättat fett och hjärtsjukdom. Detta är också vad andra moderna studier visar.
Med den här boken i handen kan läsaren med diabetes ta del av andras experiment och genast påbörja sin resa mot ett, friskare och sannolikt längre liv då risken för långtidskomplikationer minskar. Detta beroende på att blodsockersvängningarna blir marginella och insulinutsöndringarna mindre. För typ 2-dabetikern innebär detta ett smalare liv då kroppen får en chans att bränna fettet på kroppen.
Boken är lättsamt skriven och innehåller också läckra recept med foton tagna av Peo Quick.
Författaren Lars-Erik Litsfeldt har själv typ 2-diabetes och har genom test på sig själv kommit fram till vad som är bäst mat för den som har problem med vikten och blodsockret.
Optimal Förlag 1 9789172411968 -
Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 153 sidor.
Nära nyskick. 27*20 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243529
- Titel
- Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
- Författare
- Flera författare
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den fjärde boken i succéserien ”Halv åtta hos mig”, med vinnarrecept från säsong 9 och 10 av tv-programmet med samma namn – följt av över en miljon tittare. I boken får vi ta del av guldkantade middagsfavoriter hemma hos glada matentusiaster från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Vi gör nedslag i städer som Göteborg, Stockholm, Motala, Ängelholm, Borås, Örebro och Kristianstad, i och på kustpärlor som Vaxholm och Tjörn, och i landskapen Dalarna, Småland och Dalsland.Recepten, i form av drygt 40 hela menyer med förrätt, varmrätt och efterrätt, är tydligt och enkelt beskrivna och illustrerade med vackra bilder av mästerfotografen Wolfgang Kleinschmidt. Här finns också bilder från middagstillfällena och på deltagarna. Den nya boken bjuder på specialveckor med teman som ”singel” och ”grill” och vi får även chans att kika ner i grytorna hemma hos några svenska kändisar.Bland recepten denna gång hittar vi rätter med lokala smaker och närodlade råvaror, välkända klassiker med en personlig twist, gamla familjerecept och favoriter deltagarna hämtat från långväga resor. Vad sägs till exempel om vårrullar på mitt sätt, med Västerbottensost, stenbitsrom och smetana, caldo verde-soppa med kryddiga korvar och sötpotatisbröd, rådjurssadel med potatis- och jordärtskockspuré och blåbärssås och tiramisú med limoncello, vit choklad, hallon och saltlakrits?Som vanligt ramas recepten in av Helge Skoogs bevingade ord och kommentarer kring maten som bjuds.
Bonnier Fakta 1 9789174243529 -
Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 153 sidor.
Nära nyskick. dekorerat band, 27*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243529
- Titel
- Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
- Författare
- Flera författare
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den fjärde boken i succéserien ”Halv åtta hos mig”, med vinnarrecept från säsong 9 och 10 av tv-programmet med samma namn – följt av över en miljon tittare. I boken får vi ta del av guldkantade middagsfavoriter hemma hos glada matentusiaster från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Vi gör nedslag i städer som Göteborg, Stockholm, Motala, Ängelholm, Borås, Örebro och Kristianstad, i och på kustpärlor som Vaxholm och Tjörn, och i landskapen Dalarna, Småland och Dalsland.Recepten, i form av drygt 40 hela menyer med förrätt, varmrätt och efterrätt, är tydligt och enkelt beskrivna och illustrerade med vackra bilder av mästerfotografen Wolfgang Kleinschmidt. Här finns också bilder från middagstillfällena och på deltagarna. Den nya boken bjuder på specialveckor med teman som ”singel” och ”grill” och vi får även chans att kika ner i grytorna hemma hos några svenska kändisar.Bland recepten denna gång hittar vi rätter med lokala smaker och närodlade råvaror, välkända klassiker med en personlig twist, gamla familjerecept och favoriter deltagarna hämtat från långväga resor. Vad sägs till exempel om vårrullar på mitt sätt, med Västerbottensost, stenbitsrom och smetana, caldo verde-soppa med kryddiga korvar och sötpotatisbröd, rådjurssadel med potatis- och jordärtskockspuré och blåbärssås och tiramisú med limoncello, vit choklad, hallon och saltlakrits?Som vanligt ramas recepten in av Helge Skoogs bevingade ord och kommentarer kring maten som bjuds.
Bonnier Fakta 1 9789174243529 -
Winlunds sjätte kokbok : med en speciell hyll...
Inbunden bok. Växjö : Xerxes. 1991. 112 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 28*22 cm, skickar även med Winlunds första kokbok så totalt ingår 2 stycken böcker!!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197103071
- Titel
- Winlunds sjätte kokbok : med en speciell hyllning till svensk husmanskost och med förslag till passande drycker
- Författare
- Winlund, Lennart
- Förlag
- Växjö : Xerxes
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Växjö : Xerxes 9197103071 -
Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelh...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. laminatband m skyddsomslag, 25*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153433910 -
Toskansk kokbok - recept och berättelser från...
Inbunden bok. Könemann. 2005. 222 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. förlagsband m skyddsomslag, 29*23 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3833112042
- Titel
- Toskansk kokbok - recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana
- Författare
- Alexander, Stephanie
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Könemann 3833112042 -
Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2009. 140 sidor.
Nyskick. laminatband, 22*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411845
- Titel
- Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg
- Författare
- Dahlqvist, Annika
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 216 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 627 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud in till fest!
Airam och Annika dukar upp till jul, påsk, bröllop, nyår, dop, grillparty utomhus och ungdomsfest. I boken får du inspiration till dukningar och maträtter. Annika berättar om varför LCHF-kosten är så bra för dig och din hälsa. Det är bra om man kan följa kosten även till fest. Airam har fyllt boken med läckra recept. Du får tips om hur du klarar av lite mer komplicerade rätter, som du kanske inte tidigare vågat dig på. Lätt att laga och ändå delikat.
LCHF-metoden
LCHF (Low Carb High Fat = låg andel kolhydrater, hög andel fett) är en metod för att genom kosten få bättre hälsa och normalisera sin vikt.
I början av 2009 lanserades boken Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok som lär ut grunderna. Här kommer den spännande fortsättningen.
Foto: Peo Quick
Optimal Förlag 1 9789172411845 -
En vinnande kokbok 2
Inbunden bok. Sportförlaget. 1999. 216 sidor.
Nyskick. 27*22 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188541045
- Titel
- Frihet, jämlikhet och en kopp kaffe i Folkets hus : om Lena Hjelm-Wallén och andra socialdemokrater i Västmanland under hundra år
- Författare
- Lif, Anders
- Förlag
- Västerås : Tangentbordet : [Sportförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Sportförlaget 9188541045 -
Hallands kokbok
Inbunden bok. Halmstad : Hallandsposten. 1996. 129 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 30*23 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197276111
- Titel
- Hallands kokbok
- Författare
- Nyhuus-Wirén, Ulla-Mi - Holmström, Stefan - Larsson, Gunnel - Åkerström, Lasse
- Förlag
- Halmstad : Hallandsposten
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Halmstad : Hallandsposten 9197276111 -
Mer än bara mat : Sveriges första KRAV-godkän...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 171 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 32*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837056
- Titel
- Mer än bara mat : Sveriges första KRAV-godkända kokbok
- Författare
- David Kállos
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1268 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151837056 -
Köksskolan Kokbok - Den fullständiga steg för...
Inbunden bok. Publications International. 1994. 608 sidor.
Mycket gott skick. illustrerade och vadderade pärmar, 29*22 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPublications International -
Sveriges modernaste kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Info Books. 1990. 280 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 30*23 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170030243
- Titel
- Sveriges modernaste kokbok
- Författare
- Gahmann, Petra - Ekendahl, Olle - Erwald, Bengt - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Info Books
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Info Books 9170030243 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick. klotryggband, 27*22 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Köksskolan - Den fullständiga steg för steg k...
Inbunden bok. Publications International. 1994. 608 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 29*22 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPublications International -
August Strindbergs kokbok
prisma. 1998. 239 s. illustrerat förlagsband m skyddsomslag. 28,5x23cm.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. illustrerad, 70
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151833182
- Titel
- August Strindbergs kokbok
- Författare
- Björn Meidal
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 290 mm
- Vikt
- 1386 g
- Språk
- Svenska
9151833182 -
Rössners kokbok - smalmat för läckergommar
Brombergs. 2001. 159 s. laminatband. 25x20,5cm.
Nära nyskick. rikt illustrerad, 56
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176088200
- Titel
- Rössners kokbok : smalmat för läckergommar
- Författare
- Stephan Rössner
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 689 g
- Språk
- Svenska
9176088200 -
Adas kokbok
Tiden. 1996. 103 s. klotband m skyddsomslag. 28x21cm.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. illustrerad, .
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188876160
- Titel
- Adas kokbok
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Tiden
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 280 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
9188876160 -
Tidens kokbok
Tidens förlag. 1953. 191 s. illustrerat pappband. 21,5x14cm.
Gott skick. illustrerad, bakre pärm lite nött, .
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Toskansk kokbok - recept och berättelser från...
h.f. ullmann. 2005. 222 s. klotband. 29x23cm.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. rikt illustrerad, 72
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn